|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| izgara, tarifi, terbiyeli, yapılışı |
Terbiyeli İzgara Et Tarifi - Terbiyeli İzgara Et Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İzgara Et Tarifi - Terbiyeli İzgara Et YapılışıTerbiyeli Izgara Et Tarifi - Terbiyeli Izgara Et Yapılışı - Terbiyeli Izgara Et Nasıl Yapılır? Malzemeler: 500 gram dana eti 2 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz ve kekik Hazırlanışı: Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Derin bir kapta soğan rendesi süt ve zeytinyağını karıştırın ![]() Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın ![]() Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin ![]() Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin ![]() Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin ![]() Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin ![]() Afiyet olsun Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır
|
|
|
|