|  | Bilişim Haftası Hakkında Kompozisyon |  | 
|  08-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bilişim Haftası Hakkında KompozisyonBilişim haftası hakkında kompozisyon  Bilişim dünyası ve bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler  bazı  ülkelerde sosyal dengesizliklere neden olurken bazı ülkeleri de süper  güç haline getirebilmektedir  Ülkeler ister gelişmemiş olsun  ister  gelişmiş olsun bilişimin gücünü kullanmak zorundadırlar  Bunun nedeni  ise  günümüzde artık zenginliklerinin ya da gelişmişliklerinin para ve  doğal kaynaklar ile değil  bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ile  değerlendirilmektedir  Gelişmiş bir toplum için insan gücü yetiştirmenin  yegane yolu da eğitim ve öğretimden geçmektedir  Şayet bir ülkede eğitim ve öğretim kurumlarının öncelik sırası geri planda kalmışsa  genç nüfus için eğitim olanakları sağlanmıyor ve  gençler toplum dışı etkinliklere yönlendiriliyor ve genç beyinler diğer  ülkelere göç ediyorsa  o ülke kan kaybediyor demektir  İşte bu gibi  nedenlerden dolayı eğer ülkemiz 21  yüzyılda varlığını sürdürmek ve  bilişim alanında atılımlar yapmak istiyorsa Milli Eğitimini ciddi bir  biçimde yapılandırmalıdır  Son birkaç yıldır eğitim alanında  iyileştirmeler de olmuyor değildir  Toplumumuzun bilişim teknolojilerinde ilerlemesi  düşünme  öğrenme ve  iletişim alışkanlıklarını geleceğin ihtiyaçlarına göre geliştirmesine  bağlıdır   | 
|   | 
|  | 
|  |