![]() |
Zarf Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zarf ÖrnekleriZarf Örnekleri Fiillerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnekler Bugün çok yürüdüm ![]() Buraya yarın gelecekler ![]() İki eski dost akşama kadar sohbet etti ![]() Yarın da bayağı çok yürüyeceğiz ![]() ![]() En güzel sen konuştun ![]() ![]() En doğru kararı vermeliyiz ![]() Çok hararetli tartışmalar oldu ![]() Dün hava daha soğuktu ![]() Mevsimlerin en güzeli ilkbahardır ![]() Dargın durarak bir şey kazanamazsın ![]() 1 ![]() a ![]() Fiile "nasıl" sorusu sorularak bu zarflar bulunabilir ![]() Niteleme sıfatlarının çoğu niteleme zarfı olarak kullanılabilir ![]() Eğri oturalım ![]() ![]() Düşüncelerini ne güzel dile getirebiliyorsun! Çocukça hareket ediyorsun ![]() Böyle gelmiş ![]() ![]() Söyleyeceksen böyle söyle ![]() Küçük kız güzelce süslendi ![]() Babasını sevinçle karşıladı ![]() Adam çekine çekine içeri girdi ![]() Kâğıtları paket paket gönderdi ![]() Yiğitseniz teker teker gelin ![]() ![]() İsimler de niteleme zarfı olarak kullanılabilir: Gül kokuyordu teni ![]() O ![]() ![]() b ![]() "elbet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elbet bir gün buluşacağız ![]() Seni asla unutmayacağım ![]() Hayvanları ve bitkileri hiç incitmem ![]() İyiliklerinizin karşılığını mutlaka göreceksiniz ![]() c ![]() İkide bir karşıma çıkıyor ![]() Konuyu bir daha anlatayım ![]() Bu akşam yine arayacağım ![]() d ![]() "bakarsın ![]() ![]() ![]() ![]() Ola ki arayacağı tutar ![]() Sanıyorum aramaz ![]() e ![]() "aşağı yukarı ![]() ![]() İşim hemen hemen bitti ![]() f ![]() Uçaklar ikişer ikişer geçiyordu üstümüzden Askerler teker teker nöbet yerlerine dağıldılar ![]() g ![]() Dün ancak iki saat çalışabildim ![]() Bu kötü alışkanlıklardan artık uzak durmalısın |
![]() |
![]() |
|