|  | Çocuktuk Hepimiz Kitap Özeti |  | 
|  08-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Çocuktuk Hepimiz Kitap ÖzetiÇocuktuk Hepimiz Kitap Özeti Türk okuyucularının “Günahkar”  “Korkulu Bekleyiş”  “Sessiz Kiracı” gibi  romanlarıyla tanıdığı Petra Hammesfahr sınıfsal farklılıklar  azınlık  sorunları  yabancı düşmanlığı ve eğitim gibi sosyal konulara da  değindiği bu kitabında yine okuyanların yüreklerine dokunacak bir öyküye  imzasını atıyor Kocasını ve oğlunu trafik kazasında kaybeden Kathi  oğluna çarpan çocuğu  ve onun gibi serserileri “asalaklar” olarak görmektedir Hem onlara hem  de hayata karşı çok öfkelidir Bir gün markette hırsızlık yapan bir  gençle karşılaşır Önce ne yapacağını bilemez  sonra genci takip eder ve  onun boş bir köşkte yaşadığını öğrenir Yardım almak için gittiği sosyal yardım kurumundaki Engelbrecht  bu  gencin sorumluluğunu Kathi'nin üstlenmesini ister Kathi bu süreçte bir  yandan oğlunun odasını  eşyalarını bir başkasının kullanmasına hiç hazır  olmadığını ve çocuğunu büyütürken yaptığı hataları fark ederken  bir  yandan da Jörg'ün varlığına gün geçtikçe alışacaktır Jörg  içkici babası  onu hiç umursamayan annesi ve serseri kardeşleri yüzünden evden kaçmıştır anlayacaktır | 
|   | 
|  | 
|  |