| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| ile, ilgili, ilk, komposizyon, yardım, örneği | 
|  | İlk Yardım İle İlgili Komposizyon Örneği |  | 
|  08-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   İlk Yardım İle İlgili Komposizyon Örneğiİlk Yardım ile ilgili komposizyon örneği İlkyardım  hasta veya yaralı kişiye  daha ciddi bir tıbbi yardım  uygulanmadan önce yapılan ilk bakımdır  İlkyardımın amacı  durumun  kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek  yaşam desteği  sağlamak  yaralının etkin tedavisini başlatmak  zararı en aza indirmek  ve yaşam kaybını önlemektir  İlkyardım tıbbi bakımın bir alternatifi  değildir  Ancak ilkyardım eğitimi alan kişiler  durumu ve aciliyetin  derecesini tayin etme ve profesyonel tıbbi yardım ulaşana kadar  yapılabilecek en doğru şeyleri belirleme yeterliliğine sahiptir  Yaralanmanın  ölüm olaylarının dördüncü ana nedeni olduğu düşünülürse  ilkyardım eğitiminin gerekli olduğu çok açıktır  Düşmeler en sık  rastlanan yaralanma sebebidir  Ancak trafik kazaları en ölümcül  olanıdır  Yaralanma ölümlerinin %22’si trafik kazaları sonucu  oluşmaktadır  İlkyardım inceleme ve araştırmayla başlar  Bir yaralıya yaklaşmadan önce  olay yerinde  yaralı ve kurtarıcının hayatını tehlikeye atabilecek  faktörlerin önlenmesi gerekir  Daha sonra yapılan ilk inceleme  yaralının hayatını kurtaracak işlemlerin hemen uygulanmasının gerekip  gerekmediğini belirler   | 
|   | 
|  | 
|  |