Patlıcan Maşası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Maşası TarifiPatlıcan Maşası Tarifi Patlıcan Maşası yemeği Patlıcan Maşası nasıl yapılır Patlıcan Maşası Tarifi yapılışı Patlıcan Maşası Malzemeler 4 adet patlıcan 1 kaşık toz şeker 300 gr koyun eti 3 adet domates 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 adet doğranmış domates 4 adet sivri biber Patlıcan Maşası Tarifi Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım Patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletelim Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının üzerindeki kabuğu soyalım Kuşbaşı etleri çiğden ortalarını bıçakla delip patlıcanların saplarına dizelim Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı önlü kazartalım Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım Domatesleri rendeleyip içine sarmısakları küçük doğrayalım Tuzunu ekleyelim Bu karışımı patlıcanların üzerine yayarak dökelim Çok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim Dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyip servis yapalım![]()
|
|
|
|