Rokalı Dana Eti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rokalı Dana Eti TarifiMALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış)60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış)HAZIRLANIŞI Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp etleri bir kenara koyunuz![]() Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız![]() Etleri tavaya koyup sık sık karıştırarak 8-10 dakika her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız![]() Et suyunu şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz![]() Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız ![]() Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp kalan rokayla birlikte servis ediniz
|
|
|
|