Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, tarifi, turşusu

Balık Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Turşusu Tarifi





BALIK TURŞUSU




Malzemeler:
1 kilogram balık (hamsi kefal lüfer)
7 diş sarımsak
2 diş karanfil
10 adet karabiber tanesi
4 adet defneyaprağı
4 adet limon yaprağı
3 adet sulu limon
1 yemek kaşığı tuz
Su

Hazırlanışı:
Balıklar temizlenip filetoları çıkarılır Tuzlanan balıklar bir gün bekletilir Bekletilen balıklar bol su ile iyice yıkanır Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir Üzerine birkaç adet tane karabiber serpiştirilir Bir diş karanfil koyup üzerine fileto balıklar yerleştirilip aralarına defne ve limon yaprakları çentilmiş sarımsaklar konur Balıkların yerleştirilmesi bitince bir litre suya bir çorba kaşığı tuz konarak eritilir Suyun içine 3 adet limon sıkılır Hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülüp bir ağırlıkla bastırılır 3 gün bekletilerek servise sunulur

* Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.