Karışık Baklagil Yemeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Baklagil Yemeği TarifiMALZEMELER 1 Çay Fincanı Kurufasulye 1 Çay Fincanı Barbunya 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2-3 Domates 1 Limon Suyu 1 Su Bardağı Su Bir Tutam Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 1 Çay Kaşığı Karabiber 4-5 Dal Maydanoz Tuz HAZIRLANIŞI Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın![]() Soğanı ince ince kıyın sarımsağı ezin Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun Limon suyu domates 1 su bardağı su ve tuz ilave edin![]() Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|