![]() |
Yemekler Toprak Kaplarda Yarışacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekler Toprak Kaplarda Yarışacak![]() ![]() Barlas AA muhabirine yaptığı açıklamada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uşak Öğretmenevi'nde yapılacak yarışmanın Ege illeri içinde bir ilk olduğunu iddia eden Şeref Barlas ![]() ![]() Yarışmacı sayısının 100'ü geçeceğini düşündüklerini dile getiren Barlas ![]() ''İlimizin yöresel tatlarını ortaya çıkarmak ve bu tatları bir yemek kitabında toplamak amacıyla yarışma yapılmasına karar verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarışmanın kültürel birikimlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağını düşündüklerini belirten Barlas ![]() ![]() Celpleme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeref Barlas ![]() ![]() ''Yarışmada her üç kategoride birinci olan yarışmacılara bin lira para ödülü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -YARIŞMADA YER ALACAK YEMEKLERİN BAZILARI- Celpleme: Taze kesilmiş kuzu etinden çıkartılan pirzolaların arpacık soğanı ![]() ![]() ![]() Pişirge: Bir miktar nohut bir gün önce haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Köstürme: Soğan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sızdırma: Kaynayan suya yumurtalar kırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebemköfte: Ulubey yöresine ait bir yemektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arapaşı: Bir miktar un kaynar suda pişirilir 3 santimetre kalınlığında tepsiye dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Topalak: Düğün yemeği olarak bilinir ![]() ![]() ![]() ![]() Alacatene: Yeşil mercimek ve bulgurun ince kıyılmış soğan ile pişirilmesiyle oluşur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|