Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, filizi, tarifi, turşusu

Asma Filizi Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Filizi Turşusu Tarifi





Asma Filizi Turşusu
&nbspMalzemeler
  • Yarım kilo asma yaprağı filizi
  • 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
  • 4 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Kalın tuz
  • Sızma zeytinyağı
Yapılışı

Asma yaprağı filizlerini yıkayıp iyice süzün yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle çıkarıp süzün
Paslanmaz çelik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu serin bir yerde bir yıl saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.