Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kovaladınız, kırlangıç

Kaç Kırlangıç Kovaladınız?

Eski 10-08-2008   #1
KRDNZ

Kaç Kırlangıç Kovaladınız?

YALNIZ ADAM VE KIRLANGIÇ
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş Pencerenin önünekonmuş, bütün cesaretini toplamış, röfleli tüylerini kabartmış,güzel durduğuna ikna olduktan sonra, küçük sevimli gagasıyla camavurmuş Tık TıkTıkAdam cama bakmışAma içeride kendi işleriyle uğraşıyormuşMeşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç!Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiinbir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamışHey adam!Ben seni seviyorum Nedenini niçinini sorma Uzunzamandır seni izliyorumBugün cesaret buldum konuşmayaLütfenpencereyi aç ve beni içeri alBirlikte yaşayalımAdam birden parlamış: Yok daha neler? Durduk yerde sen denerden çıktın şimdi? Olmaz, alamam,demişGerekçeside pek sersemceymiş:Sen bir kuşsun! Hiç kuş, insana aşık olur mu?Kırlangıç mahçup olmuşBaşını önüne eğmişAma pes etmemiş,bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş,gülümseyerek bir kez dahaşansını denemiş: Adam, adam!Hadi aç artık şu pencereniAl beniiçeri! Ben sana dost olurumHiç canını sıkmam!Adam kararlı, adam ısrarlı: Yok ,yok ben seni içeri alamamdemişBiraz da kaba mıymış, neymiş lafı kısa kesmişİşim gücüm var, git başımdan Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresinegelmiş: Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda Aç şu pencereyial beni içeriYoksa, sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırımÇünküben ancak sıcakta yaşarımPişman olmazsın, seni eğlendirirmBirlikte yemek yeriz, bak hem de sen de yalnızsın' yanlızlığını paylaşırım,demişBAZILARI GERÇEKLERİ DUYMAYI SEVMEZMİŞ! Adam bu yalnızlıkmeselesine içerlemişPek bir sinirlenmiş: Ben yalnızlığımdanmemnunum,demiş Kuştan onu rahat bırakmasını istemişDüpedüz kovmuşKırlangıç , son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca,başını önüne eğmiş, çekip gitmiş Yine aradan zaman geçmişAdam, önce düşünmüş, sonra kendikendine itiraf etmiş:Hay benim akılsız başım; demişNe kadaraptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostlukfırsatını teptim Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böylekös kös oturacağıma , keyifli vakit geçirirdik birliktePişman olmuş olmasına ama iş işten geçmişYine de kendikendini rahatlatmayı ihmal etmemiş: Sıcaklar başlayınca, kırlangıcımnasıl olsa yine gelirBen de onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerimVe çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesini beklemişGözü yollardaymışYaz gelmiş, başka kırlangıçlar gelmişAmaOnunki hiç görünmemişYazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşunaKırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama görenolmamışSonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmişOlanlarıanlatmışBilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki:"KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ 6 AYDIR"HAYATTA BAZI FIRSATLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ ELİNİZE GEÇER VEDEĞERLENDİRMEZSENİZ UÇUP GİDER!HAYATTA BAZI İNSANLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ KARŞINIZAÇIKAR;DEĞERİNİ BİLMEZSENİZ KAÇIP GİDERLER!VE ASLA GERİ DÖNMEZLER!Dikkatli olunFarkında olunVe bir düşünün bakalım;Acaba siz bugüne kadar pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız??

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kaç Kırlangıç Kovaladınız?

Eski 10-08-2008   #2
bonsoir

Cevap : Kaç Kırlangıç Kovaladınız?

çok güzel bir hikaye tşkrrrOostlukların kıymetini kaybedince anlar insanlar ama çok geç olmuşturrrr23
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com