![]() |
Şeytan Hakkinda Bazi Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Hakkinda Bazi AyetlerŞEYTAN HAKKINDA BAZI AYETLER Şeytan bir kimseye arkadaş olursa, ne kötü bir arkadaştır o ! Nisa, 38 (Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler ![]() (Kendilerini saptıran) şeytanları ile baş başa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler ![]() Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yiyin, şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır ![]() Şeytan, sizi fakirlikle korkutur ve hayasızlığa teşvik eder ![]() bağışlanma ve lütuf vaat ediyor ![]() ![]() Şeytan sizin düşmanınızdır ![]() cehennemlik olmaya çağırır ![]() De ki, sığınırım ben, insanların Rabbine, insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesenin şerrinden ![]() ![]() cinlerdense gerekse insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allaha sığınırım (Nas Süresi) ![]() Allah hakkında bilmeden tartışan ve her azılı şeytana uyan insanlar vardır ![]() O kendisini dost edinen kimseyi saptırır ve alevli azaba götürür ![]() İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım ![]() Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi ![]() Ey Âdem oğulları! şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın ![]() Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler ![]() şeytanları, inanmayanların dostları kıldık ![]() Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının ![]() nâmına bir şey ödeyemeyeceği, günden çekinin ![]() ![]() Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlar olursunuz ![]() İblis: "Senin kudretine and olsun ki, onlardan sana içten bağlı olan kulların bir yana, hepsini azdıracağım" dedi ![]() sana uyanların hepsi ile cehennemi dolduracağım ![]() De ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|