Mutfakta Pratik Bilgiler (1) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik Bilgiler (1)Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır![]() Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun ![]() Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun ![]() Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin Daha kolay pişecektir![]() Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler![]() Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın ![]() Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur![]() Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız![]() Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin ![]() Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz ![]() Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon![]() Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir![]() Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir![]() Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır![]() Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın ![]() (alıntı) devam edecek |
|
|
|