Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, kanuni, korkusu

Kanuni Ve Allah Korkusu

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanuni Ve Allah Korkusu

BİSMİLLAH
Bir gün KANUNI Sultan Süleyman Topkapı Sarayı bahçesinde gezerken karıncaların meyve ağaçlarının yapraklarına büyük ölçüde zarar verdiklerini görürÖyle ki ağaçlar adeta yapraksız kalmıştırKonuyu hocası EBU SUUD Efendiye sormak üzere odasına koşar,ama hocası yokturBir süre bekler,hocası gelmezBunu üzerine hocasının yazı sehpasına not yazarak sorusunu bırakır:

'meyva ağacını kırnca karınca;
günah var mı karıncaya kırınca?'

Birgün sonra hocasının odasına tekrar gelir ama hocası yine yoktur,sehpa üzerındekı yazısının altında hocasının yazdığı cevabı görür:

'yarın HAKK'ın divanına varınca;
Süleymandan öcün alır karınca'

(bizler bir karıncayı incitmenın dahi gunahına girmeyen osmanlı torunlarıyızPeki onlara ne kadar layığız???????????)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com