![]() |
Amellerin En Sevimlisi Allah İçin Sevmektir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amellerin En Sevimlisi Allah İçin SevmektirAmellerin En Sevimlisi Allah İçin Sevmektir Kıyamet günü Yüce Allah şöyle buyurur: "Benim için birbirini sevenler neredeler? gelsinler, Arşımın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireyim!" Müslim, Birr, 37 Allah icin sevmek menfaat beklemeden o insanı sadece Allah yarattı diye sevmek kusur aramamak yardımcı olmak ![]() ![]() “ Bir kimseyi sevince onu ancak Allah için seven kimse imanın tadını bulmuştur ![]() Cenab-ı Hakk, Hz ![]() ![]() ![]() - Ya Musa! Benim için hiçbir amelin var mı? Benim için bir amel, bir yararlı, elverişli bir işin var mı? H ![]() ![]() ![]() ![]() - Yâ Rabbi! Senin için namaz kıldım ve namaz kılarım, oruç tuttum ver oruç tutarım ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hakk şöyle buyurmuş: - Yâ Musa! Namaz senin için bir delildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Yâ Rabbi! Beni bir amele delâlet eyle ki, o amelim ancak senin için olsun ![]() ![]() Cenab-ı Hakk, Hz ![]() - Yâ Musa! Benim rızam için hiçbir dost sevmedin mi? Benim için hiçbir mümin kardeşini sevmedin mi? Muhabbet eylemedin mi? buyurur ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|