Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faziletlisi, hizmetlerin

Hizmetlerin En Faziletlisi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hizmetlerin En Faziletlisi

Müşrikler, Yahudilere :
-biz hacıların su vericileri ve Mescid-i Haram'ın amirleriyizBiz mi efdâliz, Muhammed ve ashabı mı? dediler
Yahudiler:
-Siz, cevabını verdiler

Hz Ali, amcası Abbas'a:
- Amca, hicret etseniz ve Resul'a iltihak etseniz, dedi
amcası cevap verdi:
-Ben hicretten daha edâl durumda değilmiyim? Beytullah'ı ziyaret edenlere su veriyorum ve Mescid-i Haram'ı imar ediyorum

Bu olayların üzerine şu ayetler nüzûl oldu:

<<Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve Ahiret gününe inanan, namaza devam eden, zakatı veren ve Allah'dan başkasından korkmayan kimseler imar ederlerİşte bunların muvaffakı olmaları umulurSiz hacılara su vermeyi ve Mescid-i Haram'da Umreciliği Allah'a ve Ahiret gününe iman edip de Allah yolunda cihad etmekte bulunanlar gibi mi tuttunuzBunlar Allah katında eşit olmazlarAllah zalimler topluluğuna hidayet vermezİman edip hicret etmiş ve mallarıylacanlarıyla Allah yolunda cihad etmekte bulunmuş olan kimseler Allah katında derece yönünden daha büyüktürMurada erenler işte bunlardır>>
Tevbe Suresi, 18-20

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com