![]() |
Düşlerin Bedelini Yürek Öder |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşlerin Bedelini Yürek ÖderÇığlıklar düşünce gecemin yakasına, göğsümdeki bütün sevdalar uyanır Kirpiklerime dokunur aşk, yüreğimdeki yorgunluk sevgiyle sarmalanır Ruhumdan dökülünce sabırsız şiirler, yankım bekleyişlerle harmanlanır Umutlar çekerken kör kuyulardan, yasaklı bir yürekte hüzün yudumlanır Ne zaman suskuların gürültülü ormanlarında kaybolsam bir dost merhabasına kapılır gider yüreğim ![]() turunçlarını, vakit akşama vurur ![]() yaman ağrısı çözer yaralarımı ![]() yakar ellerimi ![]() sorgularla tüketirim tüm yaşanmışlıklarımı ![]() sarsılırım kuru yapraklar gibi, özlerim çocuklar gibi ![]() Eski bir şehri izlerken savrulur saçlarım ![]() geçer üzerimden çığlıklarla ![]() düşlerimde bir denizin türküsünü dilden dile söylerken gün yalnızlığa oturur ![]() ![]() kolların dolansın bedenime ![]() beni yüreğinin asırlardır akan kutsal kollarına ![]() Bir duman daha savurarak yokluğuna kalkıp gideceğim buralardan ![]() sonra ne kuşların sesi, ne genzimi yakan geceden kalma izlerin keskin kokusu yoracak beni ![]() da gideceğim yar ![]() adımlarımı sürükleyeceğim inime ![]() oksijeniyle yaşama vuracağım kendimi ![]() sarıldığı bu şehirde her şeye sünger çekerek ‘merhaba gerçeğim’ diyeceğim ![]() Her gül günü gelince yaprağını terk eder ![]() emerek güne gülümser ![]() sevgililer ve gün gelir kavuşmayı sorgular ![]() haziran ![]() ![]() kavuşmanın isyanıdır ![]() ![]() rüzgâr, yak güneş, içimdeki yangına en iyi merhem asi gözlerindeki hoşça kalın hazin tortusudur ![]() Zirveler umduğumuz dağ düşünüşlerimizle kıyılarında oyalandığımız bir kayboluşun sahnesidir hayat ![]() bereli gemiler geçer özlemin tek fenerli limanlarından ![]() taşıran rüzgârdır kayalara ve hüzünler taşıdığımız gönül saklılarımızda sevda koyu bir düşünüş kümesidir, bulutlar yağmuru taşır, özlem gözyaşını ![]() derinlere tuzunu ![]() Sana bir başka dünyanın en değerli varlıklarını biriktirdim ![]() bilmediğin soylu güzelliklere sarılman için ![]() buldum, senden önce var olan bütün varsıl değerlerle kutsallığını kıyaslaman için ![]() geriye dönüp baktığında üzülmemen için ![]() kadınım, içinde yaşanası mutlulukların bir an bile sorgulanmayacağı ![]() Aklımın yüzüne aslım yansıyınca durulur sularım ![]() yeşil baharlar ararım ![]() geçilememiş mevsimlerle bir düşünüşün yıkık evlerinde seni beklerim ![]() Paslanmış zamanların tekeri çevrilir sevdaya, ruhumun karabasan düşlerine hayat derim ![]() gönlümü sevda uğruna delirten, anlamazdan gelirim ![]() gerçek, görmez gözlerim, şükürler ederim ![]() Yaşanılan bütün anların haz sularından bir deniz yaratılır ![]() sancısı ve sevinci ayrıdır, kimi kırışık bir gülümseme, kimi damlanın yanaktan kaydığı bir hüzün parkıdır ![]() düşüncelerin efkârını götürür rüzgâr uzaklara ![]() kimi de uzaktaki yapayalnızlığı seçmiş çoban yıldızıdır ![]() bir yıldız kayar bunun için karanlıkta, kayan sevginin gözyaşıdır, bunun için asırlardır durmaz yerinde ![]() Gülüşlerinin kapsüllerini patlatan kavuşmalardan arta kalan zamanın değişimleriyle adımlardın yolları, güneşi sırtına alarak ![]() günlerin odalarından çıkarak atardın en deli kahkahalarını ![]() yarısına karışırdın ardından, yinelenmiş sarılışlarla kollarını doladığın gerçeğine dönerdi yüzün, tükenmiş bir pastil olurdu sözün ![]() Savrulurdu gecenin yatağına özün, sokulurdu o an mevsimlerime en kıyım hüzün ![]() Gecenin sol göğsüne yaslanarak bir yıldız aşırdım gökten ![]() saçlarına iliştirmek için ![]() yüreğindeki vefayı gizlemek için ![]() ateşleriyle en karanlık denizleri geçtim, yanaklarındaki sevgi incilerini aşk olarak seçtim, göğsünün çöllerinde kendimi kaybettim ![]() Şarapların en güzeliydin sen, sevdaların en özeli ve ben bu kocaman kürede seni düşleyerek uykuların en masumunu seçtim ![]() Aklımı tarumar ettikçe yokluğun bir suyolunda açarım öfkelerimin çıkınını ![]() bir göğün altında yağmurlarını beklerim ![]() kırılır tüm anılar ![]() işte böylesi anlarda yangınlı yüreğimin karmakarışık dağlarında sensizliğin şarkılarıyla avunurum ![]() |
![]() |
![]() |
|