![]() |
Lal Olası Bir Dilin İzdırabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lal Olası Bir Dilin İzdırabıSöyle seni bu yürek nasıl yazsın Gece yıldızım gündüz güneşim Yer yüzünde yoktur eşin Yıldız mızrabın sema sazın Mısralara asla sığamazsın Bir çift göz bir derin bakış İnceden inceye süzülse düşüme Karışsa umudun göz yaşıma Söyle kaç gece sürecek bu yarış Ruhunu titretse de bu yakarış Ne fırtınalar kopar bilir misin Hesapsızca içimde her gece Ruhumu sallar yalnız beş hece Kalbim yerinden sapsa gelir misin Düşlerimi düşlerine alır mısın Yollar uzun yolar ıssız Bir özlemdir senden bana Yokluğun sanki tabanca Sıskamda nafile,kuralsız Beynime her gece hesapsız Senin için bu şehri yakmaz mıyım Kaldırmaz mıyım bütün uyuyanları Basıp hasretin saklandığı inleri Kurşun üstüne kurşun sıkmaz mıyım Yokluğunu zindana tıkmaz mıyım Tene yangın düşse güller savrulur Ruh titrer kalp acır nefes donar Bir busede bir beyaz gül kanar Hayal kırk yerinden kavrulur Bedenim bir dağ gibi devrilir Bu serüven bir tatlı düş olmalıydı Bahar yeli esmeliydi saçlarına Değmeliydi kirpik uçlarına Avuçlarım göz yaşınla dolmalıydı Sevinçten gözlerin ruhuma dalmalıydı Hani demiştin ya yıkıldı hayallerim Bir gece hayata küstüm kaldım Sevdamı karanlığa astım kaldım Kırılaydı o mektubu yazan ellerim Lal olaydı hayır diyen dillerim Lal olaydı hayır diyen dillerim Fatih Kocatepe (Yozgat) Fatih |
![]() |
![]() |
|