![]() |
Beşamel Soslu Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu EtLezzetli bir et yemeği tarifi ![]() Malzemeler 500 gram kuşbaşı et 2 yemek kaşığı wochestershire sos Defne Yaprağı Karabiber Beşamel Sos için 1,5 su bardağı süt 50 gram margarin 2 yemek kaşığı un 100 gram kaşar peyniri Hazırlanışı Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır ![]() Un yağ ile kavrulur ![]() Süt yavaş yavaş karışıma eklenir ![]() Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir ![]() İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur ![]() Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır ![]() önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir ![]() üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir ![]() Peynirler kızarınca servis yapılabilir ![]() Kaynak: http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|