08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Belçika-Brugge - Belçika
Belçika-brugge - belçika[/b]
BELÇİKA - BRUGGE
Brugge  BELÇİKANIN küçük bir şehri, belki bazılarına göre kasabası Ama kesinlikle kendi ruhunu ve farklılığını hissettiren bir yer Ortaçağdan kalma evleriyle, bira çeşitleriyle, çikolataları, dantelleri, faytonları ve insanlarıyla farklı Brugge Şehir Belçikanın kuzey bölümünde yer alıyor, Özellikle İskandinav ülkeleriyle ticarette önemli bir şehir olmuş hep Dokuzuncu yüzyıldan beri Brugge ismi hep paralarda yer almış Onbirinci yüzyılda ise Avrupanın ticaret merkezi haline geliyor Brugge Bu dönemlerde yaşanan seller ve coğrafi değişiklikler yüzünden şehrin denizle bağlantısı bir iki kanal dışında kesiliyor Bugün, şehir merkezi Kuzey Denizi kıyısında bulunmamasına rağmen, denize yakınlığı nedeniyle hala bir liman kenti olarak anılıyor Ama içinize çektiğiniz havada ve şehri ikiye ayıran nehrin kıyısına oturduğunuzda kendinizi denize zaten çok yakın hissediyorsunuz Bir de özellikle turistlerin çokça yediği moscle yani midye tavayı görünce deniz yanı başınızda gibi  Zaten fazla büyük olmayan Belçikada Bruggedan trenle 1-2 saat içerisinde Brüksel, Gent ya da Antwerpene ulaşmanız da mümkün
Belçika denince akla ilk gelenlerden biri Avrupa Birliğidir hep, ya da çikolata  dantel  orijinal devlet yapısı  Ama benim için artık bira ! Restorantların çoğunda önünüze içecekler daha doğrusu biralar için farklı bir menü geliyor ki yanınızda bu işi bilen biri olmazsa işiniz biraz zor Belçikada her şehrin ya da kasabanın kendi yaptığı bira çeşitleri ve bir de ulusal biraları var ki toplam sayı Bruggeda 500ü geçiyor!! Meraklıları için ayrıca Bruggeda iki bira fabrikası (bewery) var gezebileceğiniz Ve sonunda yapılan biraları tadabileceğiniz! Bunlar Brewery De Halve Maan ve Brewery De Gouden Boom Brugge zaten çok büyük bir yer olmadığı için bu yerleri bulmanız çok kolay Zaten Belçikalıların çoğu dört dilde (Dutch, Fransızca, Almanca ve İngilizce) anlaşabildiklerinden bunlardan birini biliyorsaniz dil problemi çekmeyeceksinizdir Nehir kıyısı boyunca parklarda yürüdüğünüz zaman tam bir panaromik Brugge turu yapmış sayılırsınız Ya da Venedikteki gibi kanallar arasındaki küçük bir tekne turuyla Bruggeu gezmeniz mümkün
ben brugge da sevgilimle bir hafta sonu geçirdim Aralık ayında ve tabiiki Christmas (noel tatili ) yaklaştığı için son derece görkemli vitrinleri, farklı figurlerde hazırlanmış, çikolata çeşitlerini , şehrin ışıklarını görme fırsatı buldum
Sıradışı, romantik, eğlenceli, tarihle iç içe bir hafta sonu gezisi yapmak isterseniz şiddetle tavsiye ediyorum
Bilge Bilgin
|
|
|