Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, ilgi, kktc, üniversitelerine

Kktc Üniversitelerine Büyük İlgi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kktc Üniversitelerine Büyük İlgi

KKTC üniversitelerine büyük ilgi

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, ÖSYM sonuçlarındaki tercihlere göre bu yıl KKTC deki üniversitelere yapılan kayıtların geçen yıla oranla yüzde 80 arttığını açıkladı

KKTC Başbakanı Soyer, halka da, KKTC deki öğrencileri kendi evlatları gibi kabul edip, onlara sahip çıkmaları çağrısında bulundu

Başbakan Soyer bugün yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs ın hızlı ve sürekli gelişen yeni bir trend içine girdiğini kaydetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde üniversitelerimiz, gerek hükümetimizin desteği, gerek kendi girişim ve yeteneklerini geliştirmeleri, gerekse de halkımızın her kesiminin desteği ile hızlı ve sürekli gelişen yeni bir trend içine girmiştir diyen Soyer, KKTC deki üniversitelere yerleştirilen öğrenci sayısında 2007 de 2006 ya oranla yüzde 40 lık bir artış olduğunu, bu yılki artışın ise yüzde 80 olduğunu belirtti

Bu rakamın içinde özel yetenek, ek yerleştirim ve 3 ülkelerden geçiş ve direkt geçişlerin olmadığına işaret eden Soyer, bunlar da eklenince rakamın artacağını kaydetti

-HALKA ÇAĞRI-

Bütün spekülatif davranışlardan uzak durulmasını ve öğrencilere yardımcı olunmasını isteyen KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, halka şu çağrıyı yaptı:

Bütün yurttaşlara çağrı yapıyorum, bu öğrencileri kendi evladımız gibi kabul edelim Bu öğrencilerin yerleşmesi, ülkemizi tanıması için onlara hep birlikte yardımcı olalım ve sahip çıkalım Üniversitelerimize destek olalım

Spekülatif kısa günün karından uzak durmamız gerekmektedir Bütün insanlarımızın, ülkemize her yönde katkı getirecek olan bu yeni sürece desteğini artıracağına inanırım Spekülatif bütün davranışlardan uzak duralım

Bütün yörelerde yerel yönetimlerimiz, devletin ilgili birimleri ve tüm halkımızın, ev kiralarından yurtlara, öğrencilerin zamanlarını geçireceği mekanların düzenlenmesinden fiyat kontrolüne ve ulaşımdan her türlü noktaya kadar üniversitelere gerekli desteği vermesi ve bu olaya sahip çıkması gerekiyor

İlerleyen günlerde ek kontenjanlar ve 3 ülkelerden gelecek öğrencilerin sayısını artırmak için yapacakları girişimlere herkesin destek olması gerektiğini de belirten Soyer, Hedefimiz, Kuzey Kıbrıs ta, 43 bin 709 olan öğrenci sayısını, 60 bine çıkarmaktır ifadesini kullandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com