Prof. Dr. Sinsi
|
Ogc Spirulina 100 Kapsül Nedir
OGC Spirulina 100 Kapsül Ürün DetaylarıOGC Spirulina 100 Kapsül Spirulina primitif tek hücreli mavi-yeşil alglerin çeşitli türlerini kapsayan bir terimdir En yaygın olarak tanınan Spirulina türleri Spirulina maxima ve Spirulina platensis dir Günümüzde şifalı yardımcı ürünlerde kullanılan bu mikroskobik su bitkilerine ait bilimsel çalışmalar Spirulinanın antiviral, anti-mütajenik ve kolesterol düzeyi düşürücü etkilerini destekler mahiyette bulgular ortaya koymuşlardır Bu etkiler özellikle bu çok küçük boyutlu bitkilerde karotenoidlerin ve diğer besleyici/antioksidan maddelerin varlığından kaynaklanmaktadır Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının 16 09 2006 tarih ve 35-04202-00030-6 sayılı izini ile Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir
Kullanım Alanları:
Kanserojen ağız lezyonlarını önleyici ve mevcut olanları engelleyici, (1, 2)
Bağışıklık ve savunma sistemlerini teşvik edici ve bazı virüslerin çoğalmasını engelleyici (2, 3, 5, 6)
Kalp hastalıklarını önleyici, (4, 7)
Kolesterolü düşürücü, (4, 7)
Vücuda antioksidan maddeleri ve diğer besleyici maddeleri temin edici, (4)
Enerjiyi ve ruh halini geliştirici, (4)
Kilo kaybını teşvik edici, (4,5)
Hamilelik devresinde ve sonrasında kaybedilen kalsiyum telafisinde (11) Yararları :
Aktif Maddeleri ve İnsan Vücudunda Yarattığı Etkiler Spirulina bütün bir organizma teşkil ettiğinden pek çok önemli besleyici maddeyi bir araya getirmektedir Bu maddelere temel amino asitlerin tamamı (insan vücudunun üretemediği amino asitler), vitaminler, mineraller, ve temel yağ asitleri dahildir (vücudun yağa da ihtiyacı vardır) Spirulina aynı zamanda klorofil ve karotenoidler de içermektedir ve bu maddelerin antioksidan özellikleri nedeniyle arzettikleri önem son dönemlerde büyük dikkat toplamıştır Spirulina yüksek düzeylerde protein ve düşük düzeylerde yağ içermektedir Spirulina aynı zamanda zengin bir gamma linoleik asit (GLA) kaynağıdır GLA günlük yiyecek maddelerinde ve eşekotu gibi bitki özlerinde de yer alan temel bir yağ asididir GLA eksikliği olan kişilerin vücutlarında daha fazla yağ biriktirdikleri tahmin edildiğinden, bu asidi içeren ürünlerle desteklenmiş diyetlerin vücut yağının giderilmesini teşvik ettiği, henüz bir varsayım olarak, ileri sürülmektedir Spirulina ayrıca kalsiyum spirulan (Ca-SP) adı verilen yeni bir tür polisakkarid içermekte olup, bu maddenin antiviral ve anti-trombik (pıhtılaşma) aktivitesi olduğu düşünülmektedir Antioksidanlar ve diğer besinler açısından zengin bir kaynak olması nedeniyle, spirulinanın bir ölçüde kanserle mücadele etkisi olması da mümkündür
Kullanım Şekli :Sabah 1 veya 2 Kapsül, Öğlen 1 veya 2 Kapsül, Akşam 1 veya 2 Kapsül yemeklerden önce alınması tavsiye edilir Halk arasında zayıflama, kilo kaybı amacı için kullanılan Spirulina nın, diyet esnasında kullanılması durumunda diyette kaybedilen, vitamin, mineral, protein ve aminoasitleri vücuda kazandırılmasında yardımcı olarak tokluk hissi uyandırdığı bilinmektedir
Uyarılar: Spirulina ile ilgili literatür kayıtlarında bu ürüne ait bir yan etki veya bir uyarıya rastlanamamıştır
Yan Etkileri:Yüksek miktarlarda Spirulina kullandırılan hayvanlar üzerinde yapılan gözlemler bu ürünün toksik özelliği olmadığını ve sağlık üzerinde neredeyse hiçbir ters etkiye sebebiyet vermediğini ortaya koymuştur
Referanslar :
1 Chamorro G, Salazar M, Salazar S Teratogenic study of Spirulina in rats Arch Latinoam Nutr 1989 Dec;39(4):641-9
2 Chamorro G, Salazar M Teratogenic study of Spirulina in mice Arch Latinoam Nutr 1990 Mar;40(1):86-94
3 Delpeuch F, Joseph A, Cavelier C Consumption and nutritional contribution of the blue algae Oscillatoria platensis) among some populations of Kanem Ann Nutr Aliment 1975;29 (6):497-516 4 Gonzalez de Rivera C, Miranda-Zamora R, Diaz-Zagoya JC, Juarez-Oropeza MA Preventive effect of Spirulina maxima on the fatty liver induced by a fructose-rich diet in the rat, a preliminary report Life Sci 1993;53(1):57-61
5 Hayashi O, Hirahashi T, Katoh T, Miyajima H, Hirano T, Okuwaki Y Class specific influence of dietary Spirulina platensis on antibody production in mice J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 1998 Dec;44(6):841-51
6 Hayashi O, Katoh T, Okuwaki Y Enhancement of antibody production in mice by dietary Spirulina platensis J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 1994 Oct;40(5):431-41
7 Iwata K, Inayama T, Kato T Effects of Spirulina platensis on plasma lipoprotein lipase activity in fructose-induced hyperlipidemic rats J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 1990 Apr;36 (2):165-71
8 Kay RA Microalgae as food and supplement Crit Rev Food Sci Nutr 1991;30(6):555-73
9 Salazar M, Chamorro GA, Salazar S, Steele CE Effect of Spirulina maxima consumption on reproduction and peri- and postnatal development in rats Food Chem Toxicol 1996 Apr;34 (4):353-
10 Salazar M, Martinez E, Madrigal E, Ruiz LE, Chamorro GA Subchronic toxicity study in mice fed Spirulina maxima J Ethnopharmacol 1998 Oct;62(3):235-41
11 Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı 13 10 1998 B30 2 EGE 0 11 00 02 /Biy-1331 Prof Dr Sanver Emekçi
Menşei: Türkiye
|