Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avagadro, kimya, sayısı

Avagadro Sayısı - Kimya

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avagadro Sayısı - Kimya

Avagadro sayısı herhangi bir maddenin bir molündeki atomların veya moleküllerin sayısıdır Bu sayının belirlenmesinde bir kaç yöntem kullanılır Bu yöntemlerden biri Brown hareketinin gözlenmesi ile sabiti elde etmektir

Mikroskobik parçacıklar hiçbir zaman durgun kalmazlar Mükemmel koşullar altında, mesela sabit sıcaklık, basınç değerlerinde dahi sürekli hareket halindedirler Bunun sebebi parçacıklar üzerinde sıvının kendi moleküllerinin uyguladığı şoklardır Bu konuda matematiksel bir teori Einstein tarafından ortaya atılmıştır Bu konudaki ilk deneysel kanıt Alman fizikçi Seddig tarafından yapılmıştır Ondan sonra bu problem aynı anda iki bilim adamı tarafından ele alınmıştır Biri Perrin diğeride Svedberg dir Perrin araştırmaları sonucunda Einstein ın teorisinin deneyle mükemmel bir şekilde uyuştuğunu göstermiştir Bu ölçümler sonucu Avagadro sayısı yeni bir yöntemle bulunmuştur O zamanlar için elde edilen deney sonuçları 650*10^23 ile 688*10^23 arasında değişmekteydi Ancak şimdi biliyoruzki bu sayı 602205*10^23 civarındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com