![]() |
H.B.L Tv-Fransız Sofrası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() H.B.L Tv-Fransız Sofrası»-(¯`v´¯)-»H ![]() ![]() H ![]() ![]() ![]() ![]() +*¨^¨*+ Çorbalar+*¨^¨*+ Fransız Soğan Çorbası Malzemeler 4 soğan (ince doğranmış) , 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin , 50 g rendelenmiş peynir , 1,5 litre su , tuz ve karabiber , 4 dilim ekmek , sıvı yağ (kızartmak için) , 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() +*¨^¨*+ Soslar+*¨^¨*+ Yeşil Sos Malzemeler 1/2 bardak (125 ml) tuzlu tereyağı , 1/2 limonun suyu , 1 diş dövülmüş sarmısak , 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ve dereotu, tarhun Hazırlanışı Eritilmiş tereyağını, sarmısağı, limon suyunu ve maydanoz, dereotu ve tarhunu iyice karıştırın ![]() Metrdotel Sosu Malzemeler 1/2 bardak (125 ml) tereyağı , 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz , birkaç damla limon suyu , tuz ve karabiber Hazırlanışı Tereyağı ile maydanozu, limon suyunu, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın ![]() ![]() Sos Bourguignonne Malzemeler 2 adet soğan , 1 diş sarmısak , 30 g (3 çorba kaşığı) un , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 10 cl (2 Tatlı kaşığı) et suyu , 15 cl (1/2 kahve fincanı) kırmızı şarap , 1 dal taze kekik , tuz ve karabiber Hazırlanışı Soğanı ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Bu sosu balıkla servis yapmak istediğiniz takdirde, et suyu yerine balık suyu kullanmanız gerekir ![]() +*¨^¨*+ Garnitürler+*¨^¨*+ Fransız Usulü Bezelye Malzemeler 500 g dondurulmuş bezelye , 5 marul yaprağı , 1 beyaz soğan , kekik , 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , tuz , karabiber Hazırlanışı Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış Mısır Malzemeler 4 adet mısır , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 30 g (2 çorba kaşığı) un , 0 ![]() Hazırlanışı Mısırları eritilmiş tereyağına bulayın ![]() ![]() ![]() +*¨^¨*+ Ana Yemekler+*¨^¨*+ Körili Somon Kebabı Malzemeler 800 g taze somon , 20 adet büyük karides , 2 limon , 1 Tatlı kaşığı köri , 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı , tuz ve karabiber Hazırlanışı Balıkları 3cm'lik küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fesleğenli Bonfile Malzemeler 150 g bonfile , bir diş dövülmüş sarmısak , kıyılmış maydanoz , tuz ve karabiber HazırlanışıBonfilelerin her iki taraflarını da 3'er dakika Excelio'da pişirin ![]() ![]() Domatesli Balık Malzemeler Elektrikli tencere fonksiyonu : , yaklaşık 800 g beyaz etli balık (parçalara bölünmüş) , 1 soğan , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 200 g domates , 350 ml beyaz şarap , defne yaprağı, kereviz yaprağı, taze kekik ve maydanoz , 2 çorba kaşığı un , 40 g (1 çorba kaşığı) tereyağı , 2 diş sarmısak , karabiber Hazırlanışı Balık ve doğranmış soğanları zeytinyağında Astucio'da konum 3'te biraz çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalamar Yahnisi Malzemeler Elektrikli tencere fonksiyonu: , 24 adet kalamar , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 1 diş dövülmüş sarmısak , 6 çorba kaşığı vermut , 2 limonun suyu , 1 tutam safran , tuz ve karabiber , 1 demet taze kişniş HazırlanışıKalamarları temizleyin, yıkayın ve kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|