Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hbl, sofrası, tvfransız

H.B.L Tv-Fransız Sofrası

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

H.B.L Tv-Fransız Sofrası



»-(¯`v´¯)-»HBL -Tv Fransız Sofrasına HOŞ GELDİNİZ»-(¯`v´¯)-»
HBL Tv size Fransız sofrasını sunmaktan onur duyar


+*¨^¨*+ Çorbalar+*¨^¨*+

Fransız Soğan Çorbası

Malzemeler
4 soğan (ince doğranmış) , 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin , 50 g rendelenmiş peynir , 1,5 litre su , tuz ve karabiber , 4 dilim ekmek , sıvı yağ (kızartmak için) , 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun Ateşten alın ve biraz soğutun Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün Tuz ve karabiberi koyun Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın 5 dakika pişirin Basıncı yavaş yavaş düşürün Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın Her bir dilimi dörde bölün Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın Rende peyniri serpin Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın

+*¨^¨*+ Soslar+*¨^¨*+


Yeşil Sos

Malzemeler
1/2 bardak (125 ml) tuzlu tereyağı , 1/2 limonun suyu , 1 diş dövülmüş sarmısak , 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ve dereotu, tarhun
Hazırlanışı
Eritilmiş tereyağını, sarmısağı, limon suyunu ve maydanoz, dereotu ve tarhunu iyice karıştırın

Metrdotel Sosu
Malzemeler
1/2 bardak (125 ml) tereyağı , 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz , birkaç damla limon suyu , tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Tereyağı ile maydanozu, limon suyunu, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırınIzgaralarla birlikte servis yapabilirsiniz

Sos Bourguignonne
Malzemeler
2 adet soğan , 1 diş sarmısak , 30 g (3 çorba kaşığı) un , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 10 cl (2 Tatlı kaşığı) et suyu , 15 cl (1/2 kahve fincanı) kırmızı şarap , 1 dal taze kekik , tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayın Sarmısağı dövün Tereyağı ile birlikte Armatal (26 cm) tencereye koyun Hafif ateşe alın 2 dakika sonra, unu ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın Kırmızı şarabı, et suyunu, kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyin ve miktar yarıya inene kadar pişirin Arzu ediyorsanız servis yapmadan önce süzgeçten geçirin
*Bu sosu balıkla servis yapmak istediğiniz takdirde, et suyu yerine balık suyu kullanmanız gerekir

+*¨^¨*+ Garnitürler+*¨^¨*+


Fransız Usulü Bezelye
Malzemeler
500 g dondurulmuş bezelye , 5 marul yaprağı , 1 beyaz soğan , kekik , 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , tuz , karabiber
Hazırlanışı
Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın Soğanı doğrayın Bezelyeleri, marulu, soğanı ve kekiği buhar kabına koyun ve 15 dakika pişirin Tereyağı, tuz ve karabiber ilave ederek servis yapın

Kızarmış Mısır
Malzemeler
4 adet mısır , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 30 g (2 çorba kaşığı) un , 05 litre süt , tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mısırları eritilmiş tereyağına bulayın Sık sık çevirerek 10 dakika kadar kızartın Üzerlerine karabiber serperek servis yapın

+*¨^¨*+ Ana Yemekler+*¨^¨*+

Körili Somon Kebabı
Malzemeler
800 g taze somon , 20 adet büyük karides , 2 limon , 1 Tatlı kaşığı köri , 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı , tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Balıkları 3cm'lik küpler halinde doğrayın Limonları dilimleyin Karidesle başlayıp karidesle bitirerek malzemeyi sıra ile şişlere dizin Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve köri serpin Tuz ve biberini de ektikten sonra yaklaşık 15 dakika pişirin

Fesleğenli Bonfile
Malzemeler
150 g bonfile , bir diş dövülmüş sarmısak , kıyılmış maydanoz , tuz ve karabiber
HazırlanışıBonfilelerin her iki taraflarını da 3'er dakika Excelio'da pişirin Pişirme süresinin yarısında dövülmüş sarmısağı, maydanozu, tuz ve karabiberi üzerlerine sürün ve pişirmeye devam edin

Domatesli Balık
Malzemeler
Elektrikli tencere fonksiyonu : , yaklaşık 800 g beyaz etli balık (parçalara bölünmüş) , 1 soğan , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 200 g domates , 350 ml beyaz şarap , defne yaprağı, kereviz yaprağı, taze kekik ve maydanoz , 2 çorba kaşığı un , 40 g (1 çorba kaşığı) tereyağı , 2 diş sarmısak , karabiber
Hazırlanışı
Balık ve doğranmış soğanları zeytinyağında Astucio'da konum 3'te biraz çevirin Tuz, biber ve domatesleri ilave edin İyice karıştırdıktan sonra beyaz şarap, defne yaprağı, kereviz yaprağı, taze kekik ve maydanozu koyun Kapağını kapatın ve konum 2'de 20 dakika pişirin Öte yandan, unu, tereyağını ve dövülmüş sarmısağı karıştırın Balıkları çıkarıp bir servis tabağına alın Kalan suyun üzerine tereyağlı karışımı dökün Tuz ve biber ekledikten sonra, sosun biraz kaynayarak azalmasını sağlayın Bu sosu balığın üzerine boşaltın ve servis yapın

Kalamar Yahnisi
Malzemeler
Elektrikli tencere fonksiyonu: , 24 adet kalamar , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 1 diş dövülmüş sarmısak , 6 çorba kaşığı vermut , 2 limonun suyu , 1 tutam safran , tuz ve karabiber , 1 demet taze kişniş
HazırlanışıKalamarları temizleyin, yıkayın ve kurulayın Astucio'ya koyun ve konum 3'te, yağ ve dövülmüş sarmısak karışımında kızartın Tuz ve biberini koyduktan sonra vermutu ilave edin Limon suyu ve safran ile birlikte 2 bardak su koyun Kapağını kapatın ve konum 2'de 10 dakika kadar pişirin Pişmiş kalamarlardan her tabağın ortasına bir miktar koyarak üzerlerini çok ince kıyılmış kişniş ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.