![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerAcılı Fasulye Ezmesi MALZEMELER 1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarmısak yarım çay bardagı zeytinyağ pul biber kekik tuz HAZIRLANIŞI Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın ![]() ![]() ![]() Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerAlüminyum folyoda pastırma MALZEMELER 10-15 dilim pastırma 1/2 limon 1 domates Kekik Karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI 30-40 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerAnçuez Emesi MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerAyşe Fasulye Sote MALZEMELER 4 kişilik 1 kg ayşe fasulye ½ kahve kaşığı karbonat az tuz 1 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Fasulyelerin uçlarını kopartıp, kılçıklarını keserek ayıklayın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBaharatlı Patates MALZEMELER 3-5 adet orta boy patates 2 adet ufak soğan 1 diş sarmısak köfte baharı tuz karabiber kekik kırmızı biber isteğe bağlı diğer baharatlar 1,5 su bardağı süt HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBatırık MALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin ![]() Soğanı soyup ince kıyın ![]() ![]() ![]() Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun ![]() ![]() soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBezelye Fransez MALZEMELER 8 kişilik 1 kutu konserve bezelye 30 adet arpacık soğan 1 adet yeşil salata 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş 1 çorba kaşığı yağ ½ tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı et suyu HAZIRLANIŞI Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBezelyeli mezeleme, MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci ½ demet maydanoz 1 su bardağı bezelye 1 adet turp 2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış) 1 adet limon kabuğu 2 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya sosu 4 adet pazı yaprağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBiber tursusu MALZEMELER 500gr acı küçük biber 10 diş sarmısak 1, su bardağı üzüm sirkesi 5 adet kereviz yaprağı 5 dal maydanoz Kaya tuzu Alabildiği kadar su HAZIRLANIŞI Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin ![]() Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın ![]() ![]() Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir ) ![]() NOT: Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerBiber Yoğurtlama MALZEMELER 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerCevizli Dip MALZEMELER 3-4 dilim bayat ekmek 200 gr ceviz, rendelenmiş 150 gr peyaz peynir domates salçası biber salçası kırmızı biber sarmısak zeytinyağ kimyon karabiber HAZIRLANIŞI 3-4 dilim bayat ekmek içinini ıslatın, rendelenmiş ceviz, sarmısak , karabiber, kırmızı biber, kimyon, domates salçası, biber salçası, tuz, çatalla ezilmiş beyaz peynir ve zeytinyağı ile karıştırın ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerCevizli Peynir MALZEMELER 300 gr ![]() 500 gr ![]() 5-6 diş sarımsak Bir bardak sızma zeytinyağı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerCiğer Pate MALZEMELER 1 kg tavuk ciğeri 100 gr çiğ krema 1 çorba kaşığı konyak 1 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı limon suyu 1 adet bir küçük soğan 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerÇerkez tavuğu MALZEMELER Bir tavuk 400 gr ceviz içi Bir ekmek içi Sarımsak Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler Ve Ordövrler |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeler Ve OrdövrlerÇeşit meze MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci 1 tavuk 1 domates 1 sap kereviz 1 limon ½ demet taze soğan ½ demet dereotu ½ kg su bardağı sıvı yağ 10 adet siyah zeytin tuz karabiber HAZIRLANIŞI Bir tencerede tavuk, kereviz ve pirinci haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|