![]() |
Bebek Yemek Tarıflerı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebek Yemek TarıflerıSEBZE ÇORBASI-1- İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır ![]() 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki gibi pişirilir ![]() ![]() ![]() 3 çay fincanı su, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir ![]() ![]() Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır ![]() Sebze çorbasI-2- 2-3 yaprak ıspanak 1 küçük patates 1/4 kabak 1/4 havuç 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su YapılışıSebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir ![]() SEBZE ÇORBASI -3- (260 Kal, 3 gr ![]() (2 Porsiyon) 1 küçük boy havuç 1 orta boy patates 1 orta boy domates 1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çocuklara TUZ 12 ![]() ![]() ![]() YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI (225 Kal, 5gr protein): (1 porsiyon) 1 kepçe yoğurt (125cc) 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı buğday veya pirinç 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır ![]() ![]() Mercİmek çorbasI-1- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 su bardağı su 1 çay kaşığı sıvı yağ Yapılışı Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır ![]() ![]() MERCİMEK ÇORBASI-2- (200 Kal, 3gr protein) (2 porsiyon) 2 yemek kaşığı mercimek 1 boy havuç 1 küçük boy patates ¼ küçük dilim soğan 1 çay bardağı su HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur ![]() ![]() PİrİnÇ-mercİmek ÇorbasI 1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1/2 yemek kaşığı pirinç 1, 1/4 su bardağı su 1 çay kaşığı sıvı yağ Yapılışı Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır ![]() ![]() ![]() TARHANA ÇORBASI-1- (360 Kal,3 ![]() ![]() Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı) Buğday unu (2 yemek kaşığı) Değişik sebzeler 1 tatlı kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir ![]() az zeytinyağı eklenir ![]() ![]() Tarhana çorbasI-2- 1 su bardağı su 1/2 yemek kaşığı tarhana 1 tatlı kaşığı yağ Yapılışı Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir ![]() ![]() Yayla çorbasI 3/4 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı pirinç 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı un Yapılışı Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır ![]() ![]() ![]() SÜTLÜ ÇORBA (150 Kal, 4 gr ![]() (1 porsiyon) 1 çay bardağı süt (100 cc) 1 yemek kaşığı silme pirinç Domates suyu (50 cc) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir ![]() ![]() ![]() Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir ![]() Nohut ve kuru fasulye ezmeSİ 2 yemek kaşığı nohut veya fasulye 1 çay kaşığı yağ 2 su bardağı su Yapılışı Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ETLİ SEBZE YEMEKLERİ (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr ![]() (2 porsiyon) 30 gr ![]() 1 yemek kaşığı pirinç 1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|