Marshmallow Kar Taneleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marshmallow Kar Tanelerigereken malzemeler; 2 yaprak jelatin, 1,5 bardak toz şeker, 1/8 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı vanilya esansı, 2/3 bardak mısır şurubu ve püskürtme bitkisel yağ spreyi yağ spreyi yerine belki fırça ile yağlayabilirim ama mısır şurubu yerine ne kullanabilirim bilmiyorum (belki şekerli su?)1 önce 30x43 cmlik bir borcama sonra da üzerine sereceğiniz yağlı kağıda sprey püskürtün 1/3 bardak soğuk suyu geniş bir kaba dökün jelatin parçalarını serpin 5 dakika yumuşasınlar 2 şekeri, şurubu, tuzu ve 1/3 bardak suyu orta boy bir tencereyte koyun üzerini kapatıp kaynatın kaynayınca kapağı açıp arada karıştırarak yaklaşık 5 dakika yumuşak şeker kıvamına gelinceye kadar pişirin (şeker termometreniz varsa 114 C'ye kadar)3 jelatin karışımını mixerle düşük hızda karıştırın kabın kenarından karıştırmaya devam ederek şurubu ekleyin hızı yükseğe getirerek beyaz, yoğun bir karışım elde edene kadar (yaklaşık 12 dk ) karıştırın vanilyayı ekleyin ve 30 sn daha karıştırın![]() 4 karışımı hazırladığınız borcama serin üzerini spatula ile düzleyin üzeri açık olarak oda sıcaklığında 3 saat veya bir gece boyu bekletin 5 kar şeklindeki kurabiye kalıplarını yapışmamaları için spreyle yağlayın marshmallowdan şekiller kesin bunları hemen kullanın ya da hava geçirmeyen bir kapta bir haftaya kadar saklayın![]() marshmallowları sıcak çikolataların içine atın ![]() ![]()
|
|
|
|