Brüksel Lafanalı Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksel Lafanalı Pilavı![]() Malzemeler : • 2 bardak pirinç • 2 bardak et suyu • 250 gr brüksel lahanası • 3 yemek kaşığı tereyağı • Tuz • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Yemeğin Yapılışı 1 Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin![]() 2 Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin 30 dk demlendirin![]() 3 Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın![]() 4 Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin
|
|
|
|