![]() |
Körili Börülce Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Börülce SalatasıMALZEMELER: 200 g kuru börülce 1/4 tatlı kaşığı tuz 12,5 cl tuzsuz tavuk suyu 2 bağ taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 2,5 cm boyunca kesilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı sirke V2 çorba kaşığı süzme bal 1 1/4 tatlı kaşığı Köri bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince uzun çubuklar halinde kesilmiş) YAPILIŞI: Börülceleri soğuk su altında yıkayıp, büyük birtencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin (su yüzeyine çıkan börülceleri alıp atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Börülceleri süzüp, yeniden tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() ![]() Bu arada bir kızartma tavasına tavuk suyunu koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak tavuk suyunu ısıtın ![]() ![]() ![]() Küçük bir kâsede limon suyu, sirke, bal, curry ve karabiberi karıştırıp, zeytinyağını da ekleyerek bir kenara bırakın ![]() Tencereyi ateşten alıp, börülceleri bir süzgeçte süzün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|