Yaprak Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak SarmasıMalzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 3 büyük soğan 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası 1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası 3 orta domates rendesi(arzuya göre) 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı isot 1 tablet tavuk suyu tuz 1,5 su bardağı pirinç yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı nar ekşisi yarım kilo salamur bağ yaprağı Hazırlanışı İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur sırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyin kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin![]() ![]() Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın? Tencereye sıkı bir şekilde dizin ![]() eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin![]() Afiyete yiyebilirsiniz ![]()
|
|
|
|