Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batı, hayranlığı

Batı Hayranlığı

Eski 08-24-2008   #1
sudenaz
icon111

Batı Hayranlığı

Batı şokunun sarsdığı günlerBatı hayranlığı sis gibi ruhları sardı,Tıpkı bir ölüm şoku insanımızın hâli;Ülkenin geleceği karardıkça karardı,Kimlerin omuzunda nesillerin vebâli?Batı illizyonu bitevî ruhları sardıMesâfelere takılmış iddiâlı ruhlar,Fânus içinde yanan yalancı mumlara denkŞerit değiştirip duran bu şaşkın gürûhlar;Hedefe varamayacaklar ölünceye dek,Mesâfelere takılmış iddiâlı ruhlarYüce Yaradan’a karşı küstahça bir yarış,O’nun icraâtına rekâbet sevdâsındaKendi işinde alınan yol henüz bir karış,Zavallı hiç aşılmaz bir yolun cefâsında:Yüce Yaradan’a karşı küstahça bir yarışFezâda milyonlarca ışık yılı her yana,Görüp sezdiklerin nedir bu müthiş boşlukta?Bildiklerinle Hakk’ı ilân düşüyor sanaYoksa boğulacaksın bu ürperten çokluktaFezâda milyonlarca ışık yılı yanyanaSeni Yaradan’a ulaştırmayan mârifet,Rûhuna şaşkınlık verir ilimler adına;Öğrenip ışığa ermektir en büyük hikmetSanmam insanoğlunu erdirsin murâdına,Onu Yaradan’a ulaştırmayan mârifetGözlerini kapayıp gerçeği görmeyenler,Asırlarca koştular bir serap arkasındaBugün kalplerindeki ışığı söndürenler,Anlayacaklar dünyânın öbür yakasında,Gözlerini kapayıp gerçeği görmeyenler!
MFETHULLAH GÜLEN

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Batı Hayranlığı

Eski 08-24-2008   #2
ву_вαяαη

Eline Sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2008   #3
VANDETTA

Fethullah Güle hakkın da ciddi şüphelerim var,emin olamadığım için de açıklayamıyorum,sözle yapılanlar birbirini tutmalı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2008   #4
sudenaz

yorumlarınız için tşkler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2008   #5
KRDNZ

Batıya olan özentinin bizleri nereye sürükleyeceğini gösteren güzel bir yazı olmuş Fethullah Gülen hakkında doğrusu benim de şüphelerim var ama tam olarak gerçeğin ne olduğunu bilemiyorum tabii ki

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2008   #6
sudenaz

yorumun için tşkler KRDNZ
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2008   #7
b@ron

Değerli Paylşımların İçin Teşekkürler

Eski 08-24-2008   #8
sudenaz

ben tşk ederim
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com