Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
floyd, hasselbaink, jimmy

Jimmy Floyd Hasselbaink

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jimmy Floyd Hasselbaink

Jimmy Floyd Hasselbaink (d 27 Mart 1972) Hollandalı futbolcu Bir zamanlar İngiltere'nin en iyi forvetlerinden biridir Bu futbolcu Surinam asıllıdır İngiltere Premier Liginde tecrübe sahibi olan futbolcu bir zamanlar Chelsea'de de oynamıştır

İlginç ve beklenmedik goller atan zeki ve bitirici golcü Hollanda'nın ve dünyanın tanıdığı ve en iyi futbolculardan biridirAyrıca 1 kez dünyanın en iyi futbolcusu,1 kez de ingilterenin en iyi futbolcusu ödüllerini almaya hak kazanıp 2 kere üst üstfe ingiltere gol kralı olmuştur2008 FA Cup finalinde (Cardiff City-Porsmouth) maçında futbol kariyerine son vermiştir

1999-2000 sezonunda Athletico Madrid'in küme düşmesine rağmen yıldız oyuncu La liga gol kralı olmuşturAynı sezon Madrid derbisinde Real Madrid'e attığı inanılmaz gol hafızalarda yer edinmiştir

Chelsea-Arsenal mücadelesinde Henry'e attığı tekme sonrasında İngiltere'de eleştirilere maruz kalmış ancak Ranieri o benim herşeyim diyerek öğrencisine sahip çıkmıştır

Beşiktaş'ın Stamford Bridge'de Chelsea'i 2-0 mağlup ettiği maçta 46 dakikada oyuna dahil edilmiş daha sonra sakatlanmıştır3 oyuncu değiştirme hakkını kullanan teknik direktör Raniari Hasselbaink'in oyunda kalmasını istemiş ve oyuncu 90 dakikayı sakat tamamlamıştır

Fransa'da düzenlenen 1998 dünya kupasında attığı akıllıca goller sayesinde takımı Hollanda'nın yarı finale çıkmasında pay sahibi olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com