Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adnan, yalım

Adnan Yalım

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adnan Yalım

Malatya İnönü Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Adnan Yalım, 1957 yılında Nevşehir'de doğdu Babasının öğretmen olması dolayısıyla İlk ve orta öğrenimini çeşitli il, ilçe ve köylerde tamamladı 1979 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Prof Adnan Çoker atölyesinden, 1984 yılında Master derecesiyle mezun oldu Aynı yıl Fransa'nın başkenti Paris'e giderek araştırma ve incelemelerde bulundu Paris dönüşü, Malatya İnönü Üniversitesinde okutman olarak göreve başladı 1989 yılında Sanatta yeterlilik aldı 1990 yılında tekrar yurt dışına çıkarak Paris, Amsterdam ve Venedik’te araştırma ve incelemelerde bulundu 1993 yılında yardımcı doçent olarak atandı

Sanatçının yarattığı eserlerde, kitle iletişim araçlarının etkisiyle gerçeklikten uzaklaşan ve sanal bir dünyada yaşamaya başlayan insanlarla ilgili yorumlar görülür Sanatçının 13 kişisel ve çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katılımı bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com