Moodle Nedir ? Moodle Ne İşe Yarar ? |
|
|
#1 |
|
[KAPLAN]
|
Moodle Nedir ? Moodle Ne İşe Yarar ?Moodle, Açık kaynak kod bir uzaktan eğitim sistemidir Açılımı, Modular-Object-Oriented-Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir![]() Yazılım, MySQL ve PostgreSQL veri tabanı sistemleri altında ve PHP dilini destekleyen herhangi bir ortamda (Linux, Windows vs) çalışmaktadır ![]() Moodle, bir Uzaktan Eğitim sitesinde ihtiyaç duyulabilecek etkinliklerin çoğunu fazlasıyla yerine getirebilecek özelliklere sahip bir çevrimiçi kurs yönetim sistemidir ![]() En önemli özelliği, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) çok kolay şekilde kullanılmasıdır ![]() Genel özellikleri, 1 Moodle Tamamiyle ücretsizdir![]() 2 Sistem hem Windows hem de Linux sistemleri altında çalışmaktadır![]() 3 Ölçeklenebilirlik: Sistem, 50,000 öğrencili ve binlerce kurslu örneklere sahiptir![]() 4 Tek başına ticari paketlerle (WebCT ve BlackBoard) yarışmakta olup eğitim sektöründe büyük bir paya sahiptir![]() 5 Çok büyük bir tematik topluluğa yani geliştirici ve son kullanıcı eğitmenlerden oluşan (yalnızca kendi sitesinde 100,000 kayıtlı üye) kitleye sahiptir![]() 6 150 ülkede 70 dilde desteği mevcuttur İstediğiniz dilleri seçebilirsiniz İsterseniz tüm dilleri aynı anda isterseniz tek dili seçebilirsiniz![]() 7 Geniş geliştirici kitlesi vardır![]() 8 Geniş geliştirici kitlesi nedeniyle ürün yaşam çevrimi çok hızlıdır Yani çok kısa sürede yeni sürümler geliştirilmektedir![]() 9 Çoğu son kullanıcı hiçbir programlama ve veri tabanı deneyimine sahip olmadan kullanmakta Sorun olduğunda sorunun giderilmesi ticari sistemlerden daha hızlı olmaktadır![]() 10 Açık kaynak kodlu sistem olduğundan Güvenlik açıklarının kapatılması ticari sistemlere göre çok daha hızlıdır![]() 11 Ücretsiz olduğundan test edici kitlesi çok geniştir![]() 12 Sürekli olarak çok miktarda yeni özellik (blok veya modül) geliştirilmektedir ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır![]() Moodle açık kaynak kod sistemi maalesef Türkiye'de pekçok eğitimci kişi ya da kuruluş tarafından bilinmemektedir ![]() |
|
|
|