08-23-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Üniversite Kurulmasına İlişkin Tasarı Ertelendi
Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri ve Erzurum'da üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı komisyona sunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de üniversite eğitimine ilişkin talebin giderek arttığını söyledi
Çubukçu, Avrupa'da yükseköğretimin, teknolojiyi geliştirecek, rekabeti artıracak ve ülke kalkınmasının motoru haline gelecek çok önemli bir alan olarak görüldüğünü ve AR-GE faaliyetleri kapsamında ciddi bir şekilde desteklendiğini bildirdi
2002'de 53'ü devlet olmak üzere 76 olan üniversite sayısının, bugün 95'i devlet 146 üniversiteye çıktığını belirten Çubukçu, 2003 yılından bu yana 70 üniversite kurulduğunu söyledi Nimet Çubukçu, mevcut üniversiteler bünyesinde 382 fakülte, 115 yüksekokul ve 193 enstitü bulunduğunu belirtti
Çubukçu, 2002-2003 öğretim yılında 74 bin 134 olan öğretim elemanı sayısının, 97 bin 923'e yükseldiğini ifade etti
Üniversitelerdeki kadro ihtiyacının karşılanması amacıyla, 9 bin 529'u akademik, 6 bin 151'i de idari toplam 15 bin 680 kadronun ihdas edilmesi amacıyla hazırlanan tasarının bir an önce yasalaşması çabalarının devam ettiğini kaydeden Çubukçu, 7 üniversite bünyesinde kurulacak fakülte, yüksekokul ve enstitüler hakkında bilgi verdi
AA
|
|
|
|