İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En ÜstünüİSTİĞFARIN EN ÜSTÜNÜ Şeddâd İbni Evs radıyallahu anh’ten rivayet edildiğine göre, Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur ” Resûl-i Ekrem sözüne şöyle devam etti: “Her kim, bu seyyidü’l-istiğfârı sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur ve o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olur Yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur ve sabah olmadan ölürse cennetlik olur ”Buhârî, Daavât 2, 16; Ebû Dâvûd, Edeb 100–101; Tirmizî, Daavât 15 |
|
İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En ÜstünüAlıntı: güller´isimli üyeden Alıntı İSTİĞFARIN EN ÜSTÜNÜ Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur ” [/color][/size][/font] Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum![]() Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur ![]() Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım diyoruz ama sözûmüzde sadik degilsek, sadik kalamiyorsak, dille getirgimiz istigfar geçersiz mi acaba?? |
|
İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En Üstünüİnsanlar dünyaya günahsız ve masum olarak gelirler sonra bu yolda doğruluktan ayrılan insan kalbinde yanan imam nurunu kararır bunu temizlemezse tövbe ile imanın nuru tamamen kararır vr haya etmez bir günahkar olur![]() Bir hadiste denirki: İnsan günah işleyince, kalbinde bir siyah nokta belirir Tevbe ile hemen onu silmezse, o nokta kalbinde öylece kalır ![]() Sonra ikinci bir günah işlerse, kalbinde bir nokta daha belirir ![]() Yani günah işleme fikri artık onun dimağında gelişmiş olur ![]() Nasıl ki merdivenin ilk basamağına adım atan bir insan, ikinci basamağa adım atma fikrine de hazırlanır ![]() İkiye atan, üçe çok rahat adımını atar ve bir kere günah istikametinde perdeyi yırtınca -Allah korusun- artık sıkılmadan, haya etmeden, peşi peşine çok günahlar işleyebilir ![]() ![]() ve günah merdivenlerinden aşağıya, gayyaya doğru gitmeye başlar ![]() Onun için yine büyük bir söz sultanı diyor ki: “Herbir günah içinden küfre giden bir yol vardır ” Tevbe, bu yolları tıkama, aşağıya doğru atılan adımı değiştirme, insanı Allah’a götüren helezona girdirme ve Allah’a yükseltme gayretidir ![]() Tevbenin iki yönü vardır Bunlardan birincisi bize, ikincisi ise Cenâb-ı Hakk’a aittir ![]() İşte bu mana içindir ki, Efendimiz: “ Men tâbe tâbellah Tevbe edene Allah da tevbe eder![]() buyuruyor Bizden tevbe Allah’a dönmektir Allah’ın tevbesi ise rahmetiyle bize teveccüh buyurup, kapısını yeniden açmasıdır Biz yoldan çıkmakla, Allah’ın bize bakan bütün pencereleri kapanmış, bütün menfezleride tıkanmış oluyor Sonra da pişmanlık duyuyor ve: “Neden yaptık? Niçin fıtratımıza zıt bir yola girdik? diyoruz ![]() Biz içimizden kendimizi düzeltmeye başlarken ve nedamet hissiyle çırpınıp bir metafizik gerilime geçerken, birdenbire bakıyoruz ki, kapılar-menfezler bize yeniden açılmaya başlanmış Birincisi bizim tevbemizdi Yani o, bir niyet, bir düşünce ve bizi kıvrandıran bir nedametti İkincisi de Allah’ın tevbesi O da bize kapıyı ve menfezleri açtı veKullarım Ben sizi unutmadım, terketmedim, siz Beni hatırladığınız sürece; ahd-ü peymanınızı elli defa dahi bozsanız Beni burada bulacaksınız dedi ![]() ![]() Evet, O Erhamürrahimindir Ne yaparsak yapalım dilimizden: “Ya Erhamerrahimin irhamna ya Gafûr ya Gaffar veğfirlenâ zünûbenâ ve tecavez ann seyyiatinâ” demeyi düşürmemeliyiz![]() Kabul oldu olmadı düşüncesi yanlıştır şeytanın her yönden telkinidir biz vazifemiz olanı nasip oranında yapalım![]() Rububiyete karışmıyalım ![]() |
|
İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En Üstünüabla anlatamadim galiba, demek istedigim bu istigfar okumak ya da ezberden okumak ya da defalarca tesbihini alip sôylemek ne kadar etkili olur cünki manasiyle okunmadigi için hayata uygulamadigi için sôzûmde durmadigi için bu istigfari sôylemek ne kadar faydali olur ![]() Allahim bizi affet demeyile ve ezelde sana verdigim sözûmde durmaktayim demekle fark var, bu istigfar diye papagan gibi tekrarlamak anlamsiz gelir fiilen uygulanmasa , istigfari okurken bize takilan bunlar oldu, bu yûzden yazdik, yoksa kar$i degiliz ![]() ![]()
|
|
İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En Üstünüİhvan oku ![]() ![]() ![]() ne olursa oku![]() ![]() bilincli veya bilincsiz![]() Zikir hem kalple hem dille yapılandır ![]() Tövbe edenler vardır ,buda tövbe gerektirir denir ![]() Bu düşünmeyi gerektirir ![]() cekilen her zikir içte makes bulmalı ![]() Hani derlerya Sahabelerle aramızda bir karış mesafe var ![]() bu dil ve kalp usuru ![]() bu yeise sürüklemesin sizi ![]() bu soruyu düşünmek ve sormak bile bir lutuf tövbe nasıl çekilirse cekilsin kalpteki siyahlığı temizler![]() örnek ilaç alırsın hastalığı içerden tedavi eder görmezsin![]() bir hastaya inanarak bak bu şifa bulacağın bir iksir diye dr verse hasta buna inansa ,içtiği şekerli su bile olsa şifa bulur![]() Onun için tövbede çekmeden bile içte duyulan pişmanlık ve üzüntü bile en büyük tövbedir ![]() Siz cekin ilacınızı alın ![]() Rabbim bunu kalpte ve dilde yaşantımızdaki şükrümüzün azlığı karşında vazifelerimizin şuurusuzluğu karşısında içimize duyurup,ğözyaşları ile tövbe nasip edecektir
|
|
İstiğfarin En Üstünü |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiğfarin En Üstünüsevginura katılmamak elde değil ![]() papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyoruz ama değişmiyorsa birşeyler tevbemizi yeniden gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum![]() ![]() Fakat tevbe edenler,kendini onaranlar ve gizlediği gerçeği açıklayanlar hariç ![]() İşte onların tevbelerini kabul edeceğim Zira sadece benim tevbeleri çokca kabul eden mnerhameti sonsuz olan![]() Bkara 160 bir öncekiş ve bir sonraki ayetle beraber okunursa daha iyi anlaşılır inşallah![]() ![]() Tevbe bie yeniden kaszanma iradesidir Allaha tevbe etmek insanın kendisini yeniden kazanması için Allahtan yardım talebidir bu bir onarımdır ''Allahım ben kendimi kaybetmişim Fakat kendimi yeniden kazanmak istiyorum Kendimi onarmama yardım et ''bunu yürekten talep edenlere Allah yardım eceğini vaad etmektedir ![]() ![]() sürçi lisan etti isek affola ![]() ![]()
|
|
|
|