![]() |
Öğrenme Stiliniz Nedir? (Test) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenme Stiliniz Nedir? (Test)1 ![]() ( G ) Birisi bana gösterirken izlersem ( D ) Birisi bana anlatırsa ve ben dinlersem ( BB ) Kendi kendime yapmaya çalışarak 2 ![]() ( G ) Okuduklarımı gözümün önüne getiririm ( D ) Ya yüksek sesle okur ya da sözcüklerin seslerini kafamın içinde duyarım ( BB ) Genellikle kıpır kıpır olurum ve okuduklarımı hissetmeye çalışırım 3 ![]() ( G ) Tarif etmem gereken yeri gözümün önüne getiririm ya da çizerek tarif ederim ( D ) Sözel olarak tarif etmekte güçlük çekmem ( BB ) Elimle ya da bütün bedenimle hareket ederek tarif ederim 4 ![]() ( G ) Yazıp doğru görünüp görünmediğine bakarım ( D ) Söyleyerek doğru olup olmadığına bakarım ( BB ) Yazıp bana iyi gelip gelmediğine bakarım 5 ![]() ( G ) Harflerin ve sözcüklerin düzenli görünmesine dikkat ederim ( D ) Genellikle harfleri ve sözcükleri kendi kendime söylerim ( BB ) Kalemime bastırıp yazdığım yazının akışını hissetmeye çalışırım 6 ![]() ( G ) Listeyi yazarım ( D ) Kendi kendime tekrar ederim ( BB ) Hareket ederken ellerimin parmaklarıyla listedeki maddeleri ilişkilendiririm 7 ![]() ( G ) Ders anlatırken tahta ya da tepegöz kullananlardır ( D ) Etkili bir şekilde ders anlatanlardır ( BB ) Bizim hareketli katılımımızı sağlayanlardır 8 ![]() ( G ) Sınıfta çok fazla kalabalık şey ve hareket varsa ( D ) Sınıfta çok fazla gürültü varsa ( BB ) Uzun süre hareketsiz oturmam gerekirse 9 ![]() ( G ) Problemi görebilmek için şekil çizerim ( D ) Problemi kendi kendime seslendiririm ( BB ) Hareket eder ya da objeleri hareket ettirerek düşünürüm 10 ![]() ( G ) Onları sessizce okur ve parçaların nasıl bir araya geleceğini gözümün önüne getirmeye çalışırım ( D ) Yönergeleri yüksek sesle okur ve parçaları birleştirirken kendi kendime konuşurum ( BB ) Önce parçaları bir araya getirir (birleştirir) sonra da yönergeleri okurum 11 ![]() ( G ) Etrafa bakınırım, başkalarını izlerim ya da okurum ( D ) Başkalarıyla konuşur ya da onları dinlerim ( BB ) Etrafta dolaşırım, elimde bir şeylerle oynarım ya da otururken ayaklarımı sallarım 12 ![]() ( G ) Kısaca anlatırım çünkü uzun konuşmayı sevmem ( D ) Çok detaylı anlatırım çünkü konuşmayı severim ( BB ) Konuşurken hareketlerle de desteklerim 13 ![]() ( G ) Söylediklerini gözümün önüne getirmeye çalışırım ( D ) Dinlemekten hoşlanırım ama kesip ben konuşmak isterim ( BB ) Eğer anlatımı detaylı ve uzun olursa sıkılırım 14 ![]() ( G ) Yüzleri hatırlarım ama isimleri unuturum ( D ) İsimleri hatırlarım ama yüzleri unuturum ( BB ) İsim ya da yüz hatırlamam ama o kişiyi tanıdığım durumu hatırlarım Puanlama: Her harf için yazılan işaretleri toplayın ve aşağıya yazın ![]() ![]() ![]() Görerek: Duyarak: Bütün Bedenimle: |
![]() |
![]() |
|