![]() |
Teknik Lise |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teknik LisedüzenleAralık 2006 Teknik liselerin kurulma amaçları : Teknik liseler öncelikle meslek liselerinde verilmeyen normal (düz) lise düzenleAralık 2006 derslerinin işlenmesi bu sayede ileride üniversiteye girmek isteyen isteyen öğrencilerin Üniversite (isim Fransızca: université) (Evrenkent) yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb ![]() ![]() akademik kariyer yapmasına olanak sağlamak amaçıyla meslek liselerinde oluşturulan sınıf sistemidir ![]() teknik meslek sınıfları 4 yıllık eğitim şekinde tanımladı ![]() daha sonra MEBlığının almış olduğu karar sonucu mesleki teknik sınıfları 5 yıla kadar çıkartılarak öğrencinin 2 yıllık meslek yüksek okulu seviyedinde eğitim alması ve meslek yüksek okulu mezunlarının aldığı tekniker ünvanını alabiliyordu ![]() fakat brokratik engeller yüzünden bir çok okul teknik sınıfların 5 ![]() ![]() yakın zamanda meslek liselerinin temel eğitimi AB uyum yasaları çercevesinde 4 yılla çıkması ve başarılı öğrencilerin sınavsız kendi bölümleriyle ilgili 2 yıllık meslek yüksek okullarına gidebilmeleri yüzünden teknik meslek sınıflarının sadece mesleki eğitim dışında (düz) lise derslerinin işlenmesi sağlamasına sebep oldu bu açından bir çok başarılı öğrenci artık Teknik lise bölümünde 1 yıl kaybetmek olarak görmektedir Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Teknik lise maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|