08-21-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sembusek
Sembusek Mardin bölgesine özgü bir sac böreği İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konularak yufka yarım ay şeklinde kapatılır ve saçta pişirilir İsteğe bağlı olarak içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır ]
==Hazırlanışı==
Hamura maya eklenerek mayalanması beklenir İç için ince doğranan soğan, yeşil biber, maydanoz, kara biber, tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır İsteğe bağlı olarak içe biber salçası ve isot da katılabilir Hamur lahmacun gibi açılarak yarısına hazırlanan iç konur Boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde katlanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır Bu arada bir yumurtanın sarısı çırpılarak hazırlanan pidelerin üzerine sürülür Pideler son olarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir
yiyecek-taslak
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Sembusek maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir Mardin Güneydoğu Anadolu bölgesinin Dicle bölümünde yer alan il Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Irak ve Suriye arasında yer alır Trafik numarası 47dir
|
|
|