![]() |
Fdisk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FdiskBirçok ayırım tablo değişkenleri fdisk olarak tanınır ![]() ![]() diskin 0 sektöründe bulunmaktadır ![]() Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (kısaca DİSK), 13 Şubat 1967`de Türk-iş`ten ayrılan sendikalar tarafından kurulan işçi konfederasyonudur ![]() ![]() DOS, Resimos ![]() UNIX, UNIX, 1969 yılında, Ken Thompson tarafından Bell Laboratuvarlarıda geliştirilmiş, çok kullanıcılı, çok görevli yapıyı destekleyen bilgisayar işletim sistemidir ![]() Günümüzde Windows tabanlı sistemlerden sonra en çok kullanılan ve kökleri UNIX'e dayanan işletim sistemi LinuxGNU/Linux'tur ![]() UNIX türevi işletim sistemleri çok işlemcili çok pahalı makinalardan, tek işlemcili basit ve çok ucuz ev bilgisayarlarına kadar pek çok cihaz üzerinde çalışabilen esnek ve sağlamlı Linux, Unix bazlı ve Linux, Linus Torvalds adında Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisinin 1991 yılında Helsinki Üniversitesi'nde bir öğrenci iken Intel'in yeni işlemcisi 80386nın korumalı mod mimarisini denemek üzere geliştirmeye başladığı bir işletim sistemi çekirdeğidir ![]() ![]() OS/2 gibi sistemler altında fdisk bulunmaktadır ![]() Yazılım-taslak OS/2 IBM ve Microsoft tarafından 1985 yılında geliştirilmeye başlanan grafik arayüze sahip PC işletim sistemidir ![]() ![]() ![]() ![]() cs:Fdiskde:Fdisken:Fdiskes:Fdiskfr:Fdiskpl:Fdisk Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Fdisk maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|