Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emina, kariyeri, müzik, sandal

Emina Sandal Müzik Kariyeri

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emina Sandal Müzik Kariyeri

Müzik Kariyeri
2000 yılında Karadağ'da "Zlatna stava" (Altın Yol) isimli gençlik festivalini "Samo ti, moja muziko" (Sadece sen, müziğim) şarkısıyla kazandı 2002 yılında "U, la-la" isimli şarkı ile Bosna Hersek'i Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmek için aday gösterildi Çıkış albümü ile aynı adlı "Taçka" (Nokta) şarkısı, ünlü Boşnak şarkıcı ve bestekar Dino Merlin tarafından bestlenemdi Bu albüm kendisini Bosna-Hersek ve diğer Eski Yugoslavya devletlerinde büyük bir üne ulaştırdı "Osmi dan" (Sekizinci Gün), "Kad si sa njom" (Onunla beraber iken) ve "Odbojka" (Voleybol) da o dönem içerisinde Emina'nın geniş bir hayran kitlesine ulaşmasını sağlayan şarkılar arasındaydı 2002 yılında "Osmi dan" (Sekizinci Gün) şarkısı, Radio Fest BIH tarafından "Gümüş Hit" ödülüne layık görüldü Bunun ardından 2003 yılında Saraybosna'da "Oskar popularnosti" ödül töreninde "Altın Star, Yılın Yıldızı" ödülünü elde etti Yine aynı yıl içerisinde Herceg Novi'de "Sunçane Skale" isimli festivalde yarıştı ve "Uzalud se budim" (?-Sebepsiz Yere Uyandım) adlı şarkıyla üçüncülüğü elde etti Bu onu Balkanların en ünlü artistlerinden birisi yaptı 2004 yılında ise tekrar aynı yarışmaya "Voljela te il' ne voljela" (Seni Sevdim ya da Sevmedim) adlı şarkıyla katıldı 2005'te ikinci albümü olan "Radije ranije" (Oldukça Erken)'yi Sırbistan'ın en büyük müzik şirketi "City Records" ile çıkardı Albümde "Radije ranije" (Oldukça Erken)'in yanında "Tvoja greska" (Senin Hatan) ve Balkan listelerinde uzun süre birincilik tahtına layık görülen hit şarkı "Da l' ona zna" (O biliyor mu) da yer aldı Aynı yıl içerisinde (2005) Budvanski Festival'inde "Nije vise tvoja stvar" (O Artık Senin Değil!) adlı şarkıyla yarıştı ve en iyi şarkı sözü yazarı & bestekar ödülünü bir kez daha almış oldu 2008 yılının yaz aylarında da Emina; prodüksiyonu ve kaydı tamamen Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde, -bugüne değin müzik camiasının en büyük isimleriyle çalışmış- Bojan Dugiç aracılığıyla yapılan "Exhale" (Nefes Ver!) isimli İngilizce albümünü çıkardı Aynı yıl içerisinde Sırbistan'da genç kitle tarafından oldukça sevilen başarılı şarkıcı Sasa Kovaçeviç ile düet yaptığı "Jos ti se nadam" (Hala Umudum Var) isimli Single'ı çıkardı Şarkının klibi Türkiye'nin çeşitli mekanlarında çekildi ve Sırp müzik tarihinde çekilen en pahalı video klipler arasına girdi Ayrıca 2010 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmak için ikinci kez aday gösterilen Emina'nın Sırp rakipleri arasında Milan Stankoviç & Oliver Katiç vardı

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com