![]() |
Grup Gündoğarken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup GündoğarkenGrup Gündoğarken İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kuruldu ![]() 1983 yılında Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen Kadıncıklar adlı müziklı oyunun müziklerini yaparak ve sahnede icra ederek profesyonel müzik hayatına başladı ![]() Tiyatro çalışmalarına Tiyatro, çeşitli tiyatro gösterilerinin izleyici önünde oynandığı yere denir ![]() ![]() ![]() Ferhan Şensoy`un İçinden Tramvay Geçen Şarkı Levent Kırca ve Oya Başar Tiyatro`sunun sahneledigi Aşağı Yukarı Gereği Düşünüldü ve Hangi Yüzle isimli oyunların müziklerini yaparak ve sahnede icra ederek devam ettiren Gündoğarken, İstanbul`un seçkin gece klüplerinde müzik çalışmalarını sürdürdüler ![]() ![]() Türkiye`nin çeşitli illerinde konserler veren Grup Gündoğarken Türkiye`yi Malezya ve Mısır`da temsil etmiştir ![]() 1986 yılında ilk albümleri Bir Yaz Daha Bitiyor çıktı ![]() ![]() 1988 Eurovision Türkiye Elemelerine, daha sonra Yaz Bulutları albümüne koyacakları Resimler şarkısıyla katıldılar ve finale kalmalarına karşın Türkiye`yi temsile hak kazanamadılar ![]() 1990 yılında Bir Günlük Aşk adlı 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 1994 yılında müzik çalışmalarını birlikte sürdürmeye ara verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2000 yılında son albümleri İstanbul-Atina-İstanbul çıktı ![]() ![]() Grubun ve Türk Pop Müziği`nin amcası olan İlhan Şeşen, ilk solo albümünü 1994 yılında Aşk Haklı adıyla çıkardı ![]() ![]() ![]() İlhan Şeşen, ayrıca 1971 yılında Kavga isimli bir 45`lik çıkarmış ve 1973-1983 arası serbest avukatlık yapmıştır ve TRT1`de yayınlanan Mühürlü Güller ve Cesur Kuşku ile ATV`de yayınlanan Aliye dizilerinde rol almıştır ![]() Albümleri== <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Bir Yaz Daha Bitiyor (1986) </div> #Aklına Bir Şey Gelmesin #Bir Yaz Daha Bitiyor #Sen Benim Şarkılarımsın #Dert Olur #İstanbul #Sarmaş Dolaş #Tek Başına #Sevgini Bırak #Kimi Zaman #Mustafa #Gündoğarken <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Yaz Bulutları (1988) </div> #Yaz Bulutları #Bodrum 1972 #Ver Elini #Sensizlikti Yaşadığım #Yıldızlar Da İsterim #Bodrum 1972 (Reprise) #Resimler Resimler #Amiral Battı #Sevinçle Uyan #Kafeye Diskoya #Bir Sevda #Bisiklet <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Bir Günlük Aşk (1990) </div> #Bahar Oldum #Hayallerimi Bırak #Güneş Buluta Girdi #Anlatamam #Bir Günlük Aşk #Herşeye Rağmen #Yol Aldım Sevdalardan #Dön Artık #Nereye ? #Gel İstersen #Ne Güzel Olurdu ? #Yöneliş <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Ankara`dan Abim Geldi (1993) </div> #Gibi Gibiyim #Aşık Oluyorum #Beni Aldatma #Her Şey Bir Süre #Hep Bir Sonraya #Ankara`dan Abim Geldi #Aşka Doğru #Esti Yorgun Gönlüm #Soran Bulunmaz #Tükendi Yollar #Sormadan Gel #Darılmak Olmaz #Olacak O Kadar <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Mest Of Gündoğarken (1998) </div> #Yaz Bulutları #Hayallerimi Bırak #Gibi Gibiyim #Rüzgar #Yol Aldım Sevdalardan #Bir Yaz Daha Bitiyor #Ankara`dan Abim Geldi #Beni Aldatma #Yıldızlar Da İsterim #Sarmaş Dolaş #Bahar Oldum #Sen Benim Şarkılarımsın #Amiral Battı #Bodrum 1972 <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() Gündoğarken 1999 (1999) </div> #Nafile Dünya #Bülbülün Ahıyım #Sensiz Olmaz #Kim Korkar Hain Aşktan ? #Penceremde Yağmurlar #Uyuyakalmışım #Aşka Sözüm Yok #Her Şey Bahane #Değiştim Olsa #Oynak Yarim #Yağmur Ol Kızım #Bi Türkü (Anonim) #Tozduman #Tombalak Tomurcuk <div style=background-color:#DDDDDD; line-height:1 ![]() İstanbul Atina İstanbul (2000) </div> #Keman Taksimi #Ağlıyor İstanbul #Ellerimde Çiçekler #Bağlar #Yanıma Gel #Bin Defa Dedim #Sıcaklardandır #Aşk İçin #Temenni #Üç Otuzluk Aşk #Gördüğüme Sevindim #Pişmanım #Mucize #Di Gel Yanıma #İstanbul-Atina-İstanbul Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Grup Gündoğarken maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|