![]() |
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir'in üçüncü yüksek öğretim kurumu olarak İzmir, Türkiye'nin nüfus, sanayi, ticaret, turizm ve kültür yönlerinden üçüncü büyük şehridir ![]() Tarihi ve tabii güzellikleri ile de Türkiye'nin en güzel llerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1992 yılında kurulmuştur ![]() ![]() 2004- 2005 öğretim yılı itibariyle 115 öğretim üyesi ve 403 öğretim elemanı görev yapmakta, toplam 1102 lisans ve 511 yüksek lisans-doktora öğrencisi eğitim görmektedir ![]() ABD'de ve Avrupa ülkelerinde "Teknoloji Enstitüsü" kavramı, araştırma-yoğun, teknik ağırlıklı yüksek öğrenim kurumlarını temsil eder ![]() MIT, Georgia Tech, Georgia Teknoloji Enstitüsü CalTech de birer Teknoloji Enstitüsüdür ![]() ![]() İYTE, yeni kurulmuş olmasına rağmen çok sayıda süreli yayın ve güncel kitaplar içeren bir kütüphaneye sahiptir ![]() ![]() ![]() İYTE, kurulduğu günden Resim:Caltech ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1999'a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiştir ![]() ![]() FEN FAKÜLTESİ Fizik Bölümü Kimya Bölümü Moleküler Biyoloji MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Kimya Mühendisligi Bölümü Makine Mühendisligi Bölümü Bilgisayar Mühendisligi Bölümü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü MİMARLIK FAKÜLTESİ Mimarlik Bölümü Sehir ve Bölge Planlama BölümüİYTE Yüksek Lisans Programları Bilgisayar Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Çevre Mühendisliği Enerji Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Kimya Mühendisliği Makina Mühendisliği Gıda Mühendisliği Su Kaynakları Yapı Mekaniği Biyoteknoloji Malzeme Bilimi Kimya Fizik Matematik Biyoloji Endüstri Ürünleri Tasarımı Şehir Tasarımı Şehir Planlama Mimarlık Mimari Restorasyon Mühendislik İşletmeciliğiİYTE Doktora Programları Mimarlık Şehir Planlama Kimya Mühendisliği Kimya Bölümü Makina MühendisliğiİYTE Akademik Kadro[http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [http://foto ![]() ![]() ![]() Teknolojinin geliştirilmesini, transferini ve ticarileştirilmesini teşvik etmek, Şirketlere AR-GE çalışmalarını yürütebilecekleri altyapı ve teknik destek sağlamak, Yüksek Teknoloji Enstitüsü/Üniversite-Sanayi işbirliğinin özlenen üst düzeyde gerçekleşmesine katkı sağlamak, Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Üniversitelerdeki araştırmaların ekonomik değere dönüştürülmesini sağlamak, Ülkenin ekonomik ve teknolojik düzeyini yükselterek, uluslararası rekabet gücünün, artırılmasına ve ekonominin gelişimine katkıda bulunmak, Temel hedef ve amaçlardır ![]() Temel hedef ve amaçlara ulaşıldığında İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ; Türk sanayinin teknolojik sorunlarının çözümüne yönelik bir başvuru odağı olacaktır ![]() Bilgi birikimi ve araştırma-geliştirme sonuçları ile ilgili olarak Türk sanayini bilgilendirme görevini üstlenecektir ![]() Bilgi birikimi ve araştırma-geliştirme sonuçlarını uygulamaya aktarma görevini üstlenecektir ![]() Ekonomik ve toplumsal dönüşüm için sanayi kuruluşları ile birlikte sözleşmeli projeler yapabilecektir ![]() ![]() Uluslararası araştırma projelerine katılacağımızdan, bu projelerin gerçekleştirilmesi sırasında, bölge sanayi kuruluşlarına katma değer sağlanacaktır ![]() Bölge, ülke araştırmacılarına, üniversitelere, diğer araştırma kuruluşlarına teknik destek hizmeti verecek, gereğinde deneysel üretim ilişkileri kuracak ve çalıştıracaktır ![]() AR-GE yatırımlarının bağımsız bir kurumsal nitelik kazanarak harcayan değil, artı değer üreten birimler haline gelmesine yol açacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgenin Avantajları Bölgenin İYTE gibi uluslararası bir araştırma enstitüsünde yer alması, kiracılar için uluslararası bir AR-GE ortamı yaratmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölge kurulurken çevredeki az yoğun yapılaşmaya uyum sağlanarak doğal yapının korunacak olması doğa ile iç içe huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacaktır ![]() ![]() Kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite / yüksek teknoloji enstitüsü personelinden Bölgede yer alan faaliyetlerde araştırmacı personel olarak hizmetine ihtiyaç duyulanlar, çalıştıkları kuruluşların izni ile sürekli veya yarı-zamanlı olarak çalıştırılabilirler ![]() Öğretim elemanları Üniversite / Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yönetim Kurulunun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bu bölgelerde şirket kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilirler ![]() Bölgede yer alan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu Bölgedeki yazılım ve AR-GE'ye dayalı üretim faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları, faaliyete geçilmesinden itibaren on yıl süre ile gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır ![]() Bölgede çalışan araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri, Bölgenin kuruluş tarihinden itibaren on yıl süre ile her türlü vergiden istisnadır ![]() Daha önce adı Buca Eğitim Enstitüsü idi ![]() ![]() ![]() 1980`den önce bugünkü İzmir Fen Lisesi binasında, İzmir Yüksek Öğretmen Okulu adıyla, öğretmen yetiştiren bir başka okul vardı ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İzmir Yüksek Öğretmen Okulu maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|