|  | Fermantasyon |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   FermantasyonFermantasyon, ''mayalanma olarak da bilinir'', organik besin monomerlerinden, oksijen kullanılmakızın yapılan, Elementler içinde çok bol bulunanı olduğu hâlde, eski kimyâcıların gözünden kaçan renksiz, kokusuz ve tatsız bir gaz  İlk defâ 1774 yılında J  Priestley tarafından, cıva oksidin ısıtılması ile elde edildi  1781de Lavoisier, oksijenin, havada bulunan ve yanmayı hâsıl eden bir madde olduğunu bildirdi  Bu maddeye, asit yapısı anlamına gelen oxygenıum ismini verdi  Çünkü Lavoisier, bütün asitlerin oksijen ihtivâ ettiğini sanıyordu  ATP enerjisi elde etme Adenozin trifosfat reaksiyonlarının genel adı  Kimyasal tepkime Laktik asit fermantasyonu, ***** fermantasyonu, sitrik ait fermantasyonu, bütrik asit fermantayonu gibi çeşitleri vardır   Fermantasyon, oluşturulan son ürüne göre isimlendirilir  Tek bir reaksiyon olmayıp, bir dizi reaksiyondan oluşur  | 
|   | 
|  | 
|  |