|  | Münih (Film) |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Münih (Film)Munich Munich Münih film afişi Yönetmen Steven Spielberg Yapımcı Kathleen Kennedy Steven Spielberg Barry Mendel Colin Wilson Senarist Tony Kushner Eric Roth Müzik John Williams Oyuncular Eric Bana Daniel Craig Ciaran Hinds Mathieu Kassovitz Hanns Zischler Geoffrey Rush Ayelet Zurer Michael Lonsdale Mathieu Amalric Gila Almagor Moritz Bleibtreu Görüntü yönetmeni Janusz Kaminski Yapım yılı, ülkesi 2005, ABD Süre 163 dakika Dil İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca Cins Sinema filmi Bütçe 77,000,000 $ Gösterim tarihi 23 Aralık 2005 Renk Renkli Resm websitesi allmovie sayfası Munich (Münih) yönetmenliğini Steven Spielberg'in üstlendiği 2005 ABD yapımı bir film  Başlıca roller, Eric Bana, Daniel Craig, Ciaran Hinds, Mathieu Kassovitz, Hanns Zischler, Geoffrey Rush, Ayelet Zurer, Michael Lonsdale, Mathieu Amalric, Gila Almagor ve Moritz Bleibtreu tarafından üstlenilmiştir  Filmde, 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nda yaşanan ve İsrailli on bir sporcunun ölümüyle sonuçlanan katliam anlatılmaktadır  Film, En İyi Film Akademi Ödülü dahil 5 dalda Oscar'a aday olmuştur  Oyuncular Roller Eric Bana Avner Kaufman Daniel Craig Steve Ciaran Hinds Carl Mathieu Kassovitz Robert Hanns Zischler Hans Geoffrey Rush Ephraim Michael Lonsdale Papa Ayelet Zurer Daphna (Avner'in Karısı) Marie-Josee Croze Jeanette (Hollandalı Katil) Yvan Attal Tony Mathieu Amalric Louis Gila Almagor Avner'in Annesi Lynn Cohen Golda Meir Yigal Naor Mahmoud Hamshari Moritz Bleibtreu Andreas Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |