|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilim, gazi, kültür, sanat, yaşam, üniversitesi |
![]() |
Gazi Üniversitesi Bilim, Kültür, Sanat Ve Yaşam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gazi Üniversitesi Bilim, Kültür, Sanat Ve YaşamBilim, Kültür, Sanat ve Yaşam Gazi Üniversitesi Kütüphaneleri Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1982 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kütüphane hizmetleri Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından merkezi olarak yürütülmektedir ![]() Merkez Kütüphane Üniversitenin öğrencileri ile akademik ve idari personele üye olmak koşuluyla kütüphane hizmetlerinden yararlanma olanağı sunmaktadır ![]() ![]() Merkez Kütüphane koleksiyonunda 172 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merkez Kütüphane(gece) Merkez Kütüphane koleksiyonunda bulunan Tıp ve Sağlık Bilimleri ile ilgili kitaplar NLM (National Library of Medicine), diğer konulardaki kitaplar LC (Library of Congress) sınıflama sistemine göre açık raflarda kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır ![]() Merkez Kütüphanede okuyucuların, yaklaşık 200 bilgisayar ile online veri tabanlarından yararlanmaları, abone olunan elektronik dergileri kullanmaları, bilimsel amaçlı internet kullanmaları ve OPAC terminaller üzerinden kütüphane kataloğunu taramaları mümkün olabildiği gibi, Merkez Kütüphane web sayfası ile de kütüphaneye gelmeden bulundukları fakültelerden Merkez Kütüphane kataloğunu taramaları, abone olunan elektronik dergileri kullanmaları ve online veri tabanlarından yararlanmaları mümkündür ![]() Merkez Kütüphane koleksiyonunda bulunmayan yayınlar için "Kütüphanelerarası İşbirliği" yoluyla yurtiçi ve yurtdışındaki kütüphanelerden ödünç kitap ve makale fotokopileri getirtilerek öğretim üyelerinin ihtiyaç duydukları yayınlara ulaşmaları sağlanmaktadır ![]() Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kütüphane hizmetlerini ve bilgi kaynaklarını tanıtmak amacıyla her eğitim yılı başında oryantasyon programları düzenlenmektedir ![]() Uzmanlık Kütüphaneleri Uzmanlık Kütüphaneleri Merkez Kütüphane dışında koleksiyonunda ilgili branşlar ile ilgili spesifik kitaplara sahip olan kütüphanelerdir ![]() ![]() Eğitim Fakültesi Uzmanlık Kütüphanesi Yaklaşık 25 ![]() ![]() ![]() Fen-Edebiyat Fakültesi Uzmanlık Kütüphanesi Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampüsü Fen- Edebiyat Fakültesi bünyesinde hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() Hukuk Fakültesi Uzmanlık Kütüphanesi Gazi Üniversitesi Emek Kampüsünde hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Uzmanlık Kütüphanesi 1400 m2 bir alanda Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ile işbirliği içerisinde hizmetini sürdürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teknoloji Fakültesi Uzmanlık Kütüphanesi Yaklaşık 20 bine yakın kitap koleksiyonuna sahiptir ![]() ![]() Birim Kütüphaneleri: Uzmanlık Kütüphanelerine göre daha sınırlı sayıda kitap koleksiyonuna sahip kütüphanelerdir ![]() Turizm Fakültesi Kütüphanesi: Yaklaşık 4 bin kitaplık koleksiyona sahiptir ![]() ![]() Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi: Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulunda hizmet vermektedir ![]() Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi: Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda hizmet vermektedir ![]() Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi: Gölbaşı kampüsünde hizmet vermektedir ![]() Gazi Üniversitesi Yayınları Bilişim Teknolojileri Dergisi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi Fen Bilimleri Dergisi Gazi Akademik Bakış Dergisi Gazi Eğitim Dergisi GSF Sanat ve Tasarım Dergisi Gazi Medical Journal Gazi Türkiyat Dergisi Hukuk Fakültesi Dergisi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi İİBF Ekonomik Yaklaşım Dergisi İletişim Fakültesi Dergisi Koop-Mer Dergisi Mesleki Eğitim Fakültesi Dergisi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi Politeknik Dergisi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi Türk Eğitim Bilimleri Dergisi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Vel Araştırma Dergisi E-Dergiler Ekonomik Yaklaşım Gazi Haber GaziMedical Journal Gazi Yorum Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Dergisi Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi Gazi Üniversitesi Kooperatifçilik Araştırma Dergisi(Koop-Mer Dergisi) Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi İletişim PoliteknikDergisi Kulüpler İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Akademi Borsa Merkezi (ABM) Akademi Dış Ticaret Topluluğu Akademi Doğa Sporları Kulübü Akademi Eşli Danslar Topluluğu, Gazi Üniversitesi : Akademi Rock'n Coke Topluluğu, Akademi Fotoğraf Kulübü Akademi Kültür ve Şiir Kulübü Çalışma Ekon ![]() ![]() ![]() Ekonometri Araştırma Topluluğu (EKAT) Halk Müziği Topluluğu İktisat Araştırma Topluluğu (EBAT) İşletme Araştırma Topluluğu (İAT) Kamu Yönetimi Araştırma Topluluğu (KAYAT) Kariyer Yönlendirme Grubu (KAR-YÖN) Maliye Araştırma Topluluğu(MAT) Modern Dans Topluluğu Satranç Topluluğu Tiyatro Akademi Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu (UAT) Gazi Üniversitesi : ECZACILIK FAKÜLTESİ Tiyatro Topluluğu, Müzik Kulübü, Fotoğraf Sanatı Kulübü, Resim Kulübü, AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Topluluğu, Spor Kulübü GUPSG(gazi university pharmacy student group) ENDÜSTRİYEL SANATLAR EĞİTİM FAKÜLTESİ Endüstriyel Teknoloji Araştırma Topluluğu, Gazi Üniversitesi : İşletme Araştırma Topluluğu, Bilgisayar Eğitim Araştırma Topluluğu, Aile Bilimleri Araştırma Topluluğu, Havacılık Kulübü, Eşli Danslar Kulübü FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ Satranç Topluluğu, Doğal Hayatı Koruma Topluluğu, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Sabancı Yurdu İstatistikçiler Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu, Gazi Türk Halk Bilimi Topluluğu, Bilim Kültür Merkezi (BİLİMER), Tarih Araştırmaları Topluluğu, Edebiyat Araştırmaları Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Spor Faaliyetleri Topluluğu, Matematikçiler Topluluğu Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Halk Oyunları Topluluğu, Bilimsel Düşünce ve Araştırma Topluluğu, Edebiyat ve Kültür Topluluğu, Halk Dansları Topluluğu, Tiyatro Kulübü Topluluğu, Felsefe Grubu Topluluğu, Fotoğraf Sanatlary Topluluğu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu, Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü Sportif Faaliyetler Topluluğu, Dil ve İletişim Topluluğu İLETİŞİM FAKÜLTESİ Basın Dili Topluluğu Gurp Mimus Tiyatro Topluluğu İletişim Topluluğu İletişim Kampanya ve Tasarım Topluluğu Reklam Atolyesi Uygulama Topluluğu MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Halk Oyunları Kulübü, Öğrenci Tiyatro Kulübü MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ![]() Felsefe Topluluğu, GÜMMDAT Doğa Sporları Topluluğu, Edebiyat Günleri Topluluğu, Fotoğraf Topluluğu, Havacılık Kolu, Endüstri Topluluğu, Resim Topluluğu, Halk Dansları Topluluğu, Klasik Gitar Topluluğu, ESKİZ Şehir Planlama Öğrencileri Topluluğu, TİYAGAMM Tiyatro Topluluğu, Sanat Topluluğu, Şiir Topluluğu, Mimarlık Topluluğu, Türk Sanat Musikisi Cemiyeti, Biriç Kulübü Topluluğu, Çevre Topluluğu, Araştırma Teknolojisi Ve İletişim Topluluğu, Gazi Üniversitesi : Yapı Topluluğu, Makina Topluluğu, KHEMAGAMM Topluluğu, Bilim Ve Teknoloji Topluluğu, Elektronik Topluluğu, Modern Rock Topluluğu, İletişim Topluluğu, Bilimsel Düşünce Topluluğu, Tarih Topluluğu, Genç Mühendisler Birliği, İnşaat Topluluğu, Radyo Topluluğu, Fun Club, Klasik Dans Topluluğu, İnternet Topluluğu, Gazi Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci Bilgisayar Topluluğu, Satranç Topluluğu, GAMA Öğrenci Topluluğu, Edebiyat-Felsefe Topluluğu, Bilim Kurgu Ve Fantazi Topluluğu, Tenis Topluluğu, Uzak Doğu Savunma Sporları Topluluğu, Üniversite Lisan-Kültür Topluluğu, Kültürel Dayanışma Topluluğu TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Otomotiv Bilim ve Teknoloji Topluluğu(OBİTET) , Havacılık Kolu, GÜTEF Gençlik Topluluğu, Manyetik Kulübü, Makina Tasarım Topluluğu, Teknoloji Topluluğu, Makine Teknoloji Topluluğu, Gazi Robot Topluluğu , Turkuaz Bilim Kulübü, Gazi Üniversitesi Matbaa Araştırma Topluluğu(GAMAT) TIP FAKÜLTESİ Adli Tıp Kulübü, Bilim ve Sanat Kulübü, Bilimsel Araştırmalar Kulübü, Genç Girişim Kulübü, Halk Bilim Kulübü, Havacılık Kulübü, Klasik Danslar Kulübü, Müzik Kulübü, Objektif Fotoğraf ve Video Kulübü, Psikiyatri Kulübü, Sanat ve Kültür Ortamı, Sinema ve Edebiyat Kulübü, Spor Kulübü, Tiyatro Kulübü Gazi Üniversitesi Tiyatro Kulübü (GÜTİK) Gazi Üniversitesi Tiyatro Kulübü kısa adıyla GÜTİK 1985 Yılında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak bir grup üniversite öğrencisi tiyatrosever tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Kültür, Yaşam Merkezleri ve Konferans Salonları 100 ![]() Gazi Kültür Merkezi Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) içinde bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Gazi Kültür Merkezi Gazi Üniversitesi Rektörlük/Beşevler kampüsü içinde faaliyet gösteren Gazi Kültür Merkezi[30] 700 kişilik kapasitesi ile çeşitli organizasyonlarda kullanılmaktadır ![]() Gazi Konser Salonu Gazi Konser Salonu Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs A kapısı yanında bulunan 437 kişilik, biçimi kuyruklu piyanoya benzeyen bir konser salonudur ![]() Gazi Konser Salonu Gazi Konser Salonu Gazi Konser Salonu Gazi Yaşam Merkezi Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içinde bulunan Gazi Yaşam Merkezi öğrencilerin boş vakitlerini değerlendiği; içinde televizyon odası, kafeterya, kitabevi, bilgisayar laboratuvarı, okuma salonları ve dans salonunun bulunduğu bir merkezdir ![]() Amfi tiyatro Mavi Ev Merkez kampüs içinde bulunan Mavi Ev[31], içinde kafe, oyun salonları, fotokopi merkezleri bulunan 3 katlı bir yapıdır ![]() Gazi Üniversitesi Gençlik Merkezi Gazi Üniversitesi merkez kampüs sınırları içinde bulanan Gençlik Merkezi üniversite öğrencilerine hizmet vermektedir ![]() ![]() Diğer Kırevi Amfi Tiyatro Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs D çıkışı yanında bulunan amfi tiyatro 800 kişi kapasitelidir ![]() ![]() Merkez Kampüs Mimar Kemallettin Salonu Malik Aksel Sergi Salonu Gazi Konser Salonu Gazi Kültür Merkezi Resim-İş Konferans Salonu 75 ![]() Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu Merkez Kütüphane Konferans Salonu Amfi Tiyatro Gazi Üniversitesi Gençlik Merkezi Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi Zooloji Müzesi Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi Beşevler Kampüsü: : Muzaffer Turla Konferans Salonu 100 ![]() Mesleki Eğitim Fakültesi Sergi Salonu Prof ![]() Maltepe Kampüsü: : Mühendislik Fakültesi Akademi Salonu Çubuk Kampüsü: : Çubuk Yerleşkesi Sosyal Aktiviteler Salonu Emek Kampüsü: : Hukuk Fakültesi Konferans Salonu İletişim Fakültesi Konferans Salonu Gölbaşı Kampüsü: : Gölbaşı Sosyal Tesisleri Konferans Salonları Spor Merkezleri Gazi Üniversitesinde 40 a yakın spor tesisi bulunmaktadır ![]() ![]() Spor Tesisleri Gazi Spor Merkezi[32] Gazi Üniversitesispor'un Birincilik Sevinci Selim Sırrı Tarcan Spor Merkezi Gölbaşı Spor Merkezi Mediko Spor Salonu (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yerleşkesi) Spor Sahaları Çok Amaçlı Büyük Saha (Merkez Kampüs) Mediko Suni Çim Saha (Merkez Kampüs) Basketbol Sahaları (Merkez Kampüs 7 tane, Gölbaşı Kampüsü 3 tane) Tenis Kortları (Merkez Kampüs 3 tane) Voleybol Sahaları Plaj Voleybolu Sahası (Merkez Kampüs) Kapalı Basketbol Sahası (Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu (Merkez Kampüs)) Beden Eğitimi ve Meslek Yüksek Okulu Sahaları Gazi Üniversitesi Spor Kulübü[33] Gazi Üniversitesi Spor Kulübü başta futbol ve basketbol olmak üzere toplam 14 farklı branşta faaliyet gösteren Ankara'nın en büyük spor kulüplerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazi Üniversitesispor Gazi Üniversitesi Bayan Futbol Takımı Gazi Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı Gazi Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı Gazi Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı[35] (Gazi Warriors) Tenis Kortları (Merkez Kampüs) Gazi Spor Merkezi (Merkez Kampüs) Mediko Suni Çim Saha(Merkez Kampüs) ![]() Müzeler Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi 1979 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Prof ![]() 1974 yılında açılmıştır ![]() ![]() ![]() Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi 23 Eylül 2005 tarihinde açılmıştır ![]() ![]() ![]() Gazi Üniversitesi Zooloji Müzesi 1982 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Sosyal Tesisler Gazi Üniversitesini Ankara İli sınırları dahilinde Karagöl'de Karagöl Dinlenme Tesisi, Elmadağ'da ve Elmadağ Dinlenme Tesisi Gölbaşı'nda Gölbaşı Dinlenme Tesisi olmak üzere üç ayrı dinlenme tesisi bulunmaktadır ![]() ![]() Gazi Teknopark Gazi Üniversitesi STARLAB logosu Gazi Teknopark Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde yaklaşık 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() STARLAB Gazi Üniversitesi STARLAB (Semiconductor Technologies Advanced Research Laboratory) Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı 2001 yılında sivil ve askeri amaçlar için geliştirilecek elektro-optik cihazların temel malzemesi olan yarı iletken malzemelerin üretilmesi ve bu alanda araştırmacıların yetiştirilmesi amacıyla Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle kurulmuştur ![]() ![]() Yurtdışı Eğitim Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Programı Comenius Programı Gençlik Programı Leonardo Da Vinci Programı 7 ![]() Campus Europae Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|