|  | Anadolu Lisesi |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Anadolu LisesiAnadolu Lisesi, Türkiye'de eğitim veren lise türlerinden biridir  Önceleri hazırlık olmasına rağmen bazıları hariç hazırlık sınıfları kaldırılmıştır  Genel liselerden farklı olarak tam gün eğitim verirler  Ayrıca sınıflar her anadolu lisesinde olduğu gibi 30 kişiden fazla olmaz  Türkiye'de ÖSS başarısı yüksektir  Bunun sebebi zaten başarılı olan öğrencilerin bu liselere yerleşmesidir  Mill Eğitim Bakanlığı, okulların başvurusu üzerine bazı okullarda hazırlık eğitimi verilmesine izin vermiştir  Bu okulların bazıları 4 yıl(1  yıl ağır ve 10 saat hatta ek derslerle 12 saate varan ingilizce dersi vardır) bazıları 4 yıl+hazırlık sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler  Türkiye'de genelde seçilen lise türüdür  Son yıllarda ÖSS'de cidd başarılar elde edilmiştir  Ancak bu başarının nedeni çoğunlukla Anadolu Liselerine giden ögrencilerin daha başarılı olmalarıdır  Bu okullardan sadece Kadıköy Anadolu Lisesi kesintisiz İngilizce hazırlık öğretimi vermiştir  Maarif Koleji olarak kurulan diğer beş öğretim kurumu 2003-2004 yılından bu yana hazırlık eğitimi vermemekte ancak hazırlık sınıfı açabilmek için gerekli çalışmaları yürütmektedir  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |