Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
galatasaray, kabulü, üniversitesi, öğrenci

Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Kabulü

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Kabulü

Öğrenci Kabulü
Galatasaray Üniversitesi Bayrakları

Galatasaray Üniversitesi'nin Türkiye'deki diğer tüm üniversitelerden farklı ve kendine özgü bir öğrenci kabul sistemi vardır Türkiye'de Fransızca eğitim yapan liselere önemli bir ayrıcalık tanıyan bu sistemin hukuki dayanağı Galatasaray Üniversitesi'nin kurulmasını sağlayan Türkiye ile Fransa arasındaki uluslararası antlaşmadır
Galatasaray Üniversitesi'ne her yıl 480 öğrenci kabul edilmektedir Bu öğrencilerinin yüzde ellisi (yani 240 öğrenci) Türkiye'de Fransızca eğitim yapan 18 liseden alınır Bu kontenjanın yarısı (yani toplam kontenjanın yüzde 25'ine denk düşen 120 kontenjan) Galatasaray Lisesi öğrencilerine ayrılmıştır Diğer yarı ise Fransız Kolejleri (Saint Joseph Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Notre Dame de Sion Lisesi, Sainte-Pulcharie Fransız Lisesi, Saint Michel Lisesi ve İzmir Saint Joseph Lisesi); Fransızca eğitim yapan Anadolu liseleri (Ankara Anadolu Lisesi, Kağıthane Profilo Anadolu Meslek Lisesi, Burak Bora Anadolu Lisesi, Buca Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi); Fransızca eğitim yapan özel Türk liseleri (Ankara Tevfik Fikret Lisesi, İzmir Tevfik Fikret Lisesi, İzmir Tevfik Fikret Fen Lisesi) ve Türkiye'de faaliyet gösteren fakat Fransız müfredatını uygulayan liselere (Ankara Charles de Gaulle ve İstanbul Pierre Loti) ayrılmıştır Adaylar her yıl Mayıs ayının son pazar günü düzenlenen iki aşamalı GSÜÖSYS (Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) ile okula kaydolma hakkını kazanırlar Bu sınavın soruları, bahsekonu liselerde görev alan öğretmenlerce Fransızca ve Türkçe olarak ve ÖSYM'nin koyduğu kurallar çerçevesinde hazırlanır Sınav, Galatasaray Üniversitesi'nin Ortaköy'deki yerleşkesinde yapılır
Fransızca eğitim yapan liselerden gelen öğrenciler bu iç sınavın ardından LYS'ye de girmekle yükümlüdürler Zira sadece kendi dallarında (EA; SÖZ; FEN) ilk 25000'e girenlerin sınavları değerlendirmeye alınmaktadır Bu uygulamadan Ankara Charles de Gaulle Lisesi ve İstanbul Pierre Loti Lisesi muaftır
İç sınavla Galatasaray Üniversitesi'ne girmeye hak kazanan öğrenciler, bir yıllık Fransızca hazırlık sınıfından da muaf tutulurlar
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin diğer yüzde ellisi ise, diğer tüm üniversiteler için geçerli olan ÖSYS sistemiyle okula kayıt hakkı kazanmaktadırlar

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com