|  | Akbük, Didim |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Akbük, DidimAkbük, Türkiye Harita Türkiye'de yeri Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 09x xx Alan Kodu 0256 Yönetim İl Aydın Akbük'ten genel bir görüntü Akbük, Aydın'ın Didim ilçesine bağlı beldedir  Belediyesi 1991 yılında kurulmuştur  Didim ilçe merkezine 23 km, Aydın il merkezine 106 km uzaklıktadır  Tüm belde, Mandalya körfezinin Akbük Koyuna hakim bir şekilde 11 km'lik bir sahil şeridine sahiptir  Ekonomisi balıkçılık ve turizme dayalıdır  1 adet mavi bayraklı plajı vardır  Didim'e göre daha tepelik ve yüksek olduğu gibi, orman alanı ve yeşilliği daha fazladır  Akbük Koyu, doğal liman özelliğine sahiptir  Civarında yat turizmi yapılmaktadır  Akbük körfezi balıkçılık için adeta bir cennettir  Balığı bol ve çeşitlidir  Hafta sonu olta balıkçılığı için de son derece uygundur  Akbük çok sayıda otel ve pansiyonun yanı sıra, dev yazlık siteler, kooperatiflerle çevrilmiştir  Emlak ve inşaat sektörü son derece canlıdır  Club Lokea**** Caprice Thermal Palace***** Holiday Resort otel**** Club Sahte Cennet, Didima Otel, Ziraat bankası tesisleri, Okaliptus Otel bu bu bölgede bulunmaktadır  Bölgede yer alan konaklama tesisleri ve restoranlar için Akbük belediyesi internet sitesi incelenebilir  2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 2997'dir  Ancak yaz ve kış nüfusu arasında büyük farklılık vardır  Yaz aylarında nüfus katlanmaktadır  Belde 3 mahalleden oluşmaktadır  1922 de Rum nüfusun göçü nedeniyle nüfusu azalmış 1990 lardan itibaren turizm sektörünün gelişmesiyle eski canlılığına kavuşmuştur  Rumlardan kalan Tarihi Kilise hala sağlam olup, her yıl yüzlerce turist tarafından gezilmektedir  Kilise belediyenin öncülüğünde restore edilerek 2007 yılından itibaren kültür merkezi ve kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır  Akbük'eSöke-Milas yolundan ulaşılabileceği gibi, Didim üzerinden de ulaşılabilir  Ayrıca Milas-Bodrum yolundan Kıyıkışlacık yönüne sapıldığında Akbük'e ulaşan bir orman yolu vardır  Bu yol ile Bodrum Havaalanına ulaşımı daha kolaydır  ancak yol hem çok virajlı bir orman içi yolu olması, hem kaplama kalitesinin düşük hem de yönlendirme tabelalarının çok az ve yetersiz olması sebebiyle tercih edilmemesi gereken bir yoldur  Haritada kısa görünmesine rağmen oldukça uzun bir zamanda gidildiğinden tavsiye edilmez  Söke bodrum yolundan aynı mesafeyi çok daha kısa sürede ve güvenle almak mümkündür  Sahte Cennet(Mandalya Koyu) dışında, Kazıklı, Bozbük gibi yan koyları da bulunmaktadır  Temiz ve güzel bir denizi vardır, tatil yapmak için güzel bir seçenektir  Doğal yaşamın zevkini tatmanıngösterildiği en güzel yerlerden biridir  Wikimedia Commons'ta: Akbük, Didim ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur  Akbük Belediyesi Didim Kaymakamlığı Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |